miercuri, martie 29, 2023

[ACTUALIZARE] România – Elveția 1 – 1… pentru că atât am putut

 

[ACTUALIZARE]

România a deschis scorul din penalty în minutul 18, prin Bogdan Stancu, dupa ce Chipciu a fost faultat în careu. Câteva minute mai târziu, Săpunaru a avut o șansă uriașă de a face 2-0, însă a trimis în bara din 8 metri.
Repriza a doua a început excelent pentru echipa noastră, care a fost la un pas de 2-0, după o centrare a lui Torje. Ocazia s-a răzbunat însă, iar Mehmedi a egalat printr-un șut imparabil, în diagonală, după un corner. Pe final, Romania s-a multumit doar sa se apere si nu a mai atacat.

1-1 este un rezultat care ne ține în cărți pentru calificare. Dacă batem Albania, avem șanse mari să terminăm grupa pe locul 2, dar pentru asta Franța trebuie să învingă Elveția.

…………………………………………………………………………

TITLUL PRINCIPAL: Dacă avem valoare fotbalistică, acum e momentul s-o demonstrăm: România – Elveția – un meci cât o generație!

ROMÂNIA – ELVEŢIA este cel de-al doilea meci al tricolorilor la Euro 2016, după deschiderea cu Franţa (scor 1-2). ROMÂNIA – ELVEŢIA se joacă astăzi, de la ora 19.00, pe stadionul Parc des Princes din Paris şi va fi transmis de Pro TV şi Dolce Sport. România vine după înfrângerea din meciul inaugural de la Euro 2016, 1-2 cu Franţa tot la Paris, în timp ce Elveţia vine după victoria, 1-0, cu Albania. La o oră după finalul meciului ROMÂNIA – ELVEŢIA începe Franţa – Albania, cealaltă partidă din grupa A de la Euro 2016.

ROMÂNIA – ELVEŢIA. 20 000 de suporteri români sunt aşteptaţi în această seară pe Parc des Princes

Primul adversar serios al naţionalei lui Iordănescu este vremea. La Paris plouă încă de dimineaţă iar acest lucru l-a determinat pe selecţioner să anuleze clasica plimbare din ziua meciului, jucătorii fiind nevoiţi să rămână la hotel.

Decizia a fost luată şi după ce staff-ul tricolorilor a fost avertizat de către cei care se ocupă securitatea naţionalei României că, şi din pricina condiţiilor meteo, le va fi dificil să-i monitorizeze pe jucători. La ora meciului de la Paris nu vor fi mai mult de 18 grade Celsius şi sunt condiţii de ploaie.

Suporterii naţionalei vor fi şi ei în centrul atenţiei la meciul din această seară. Cei peste 20.000 de romani, care sunt asteptati pe stadion cu Elvetia sunt invitati astazi sa ia parte la cea mai mare parada organizata pentru echipa nationala a României. Fanii sunt asteptati la Turnul Eiffel, si vor merge pe jos, 4 kilometri pana la stadionul Parc des Princes.

Măsurile de securitate sunt excepționale

Organizatorii i-au sfătuit pe suporteri să vină cât mai devreme la stadion pentru că vor fi nevoiţi să treacă prin 3 filtre de securitate până când vor intra în arenă. Circulaţia în jurul stadionului echipei PSG este închisă, iar transportul în comun nu funcţionează la parametri normali, din princina grevei angajaţilor. La meciul din această seară sunt aşteptaţi să asiste 47.294 de spectatori, pentru această partidă fiind vândute toate biletele.

Selecţionerul României nu era nici aseară decis în privinţa primul 11 al naţionalei. Cunoscut ca un antrenor conservator, care cu greu schimbă la un turneu final echipa din primul meci, Iordănescu este de această dată tentat să facă două modificări printre titulari. Astfel Gabriel Torje şi Claudiu Keseru ar putea apărea încă din primul minut al meciului cu Elveţia.

Echipe probabile:

România: Tătăruşanu – Săpunaru, Chiricheş, D. Grigore, Raţ – Pintilii, Hoban – Torje, N. Stanciu, B. Stancu – Keşeru

Elveţia: Sommer – Lichtsteiner, Schär, Djourou, Rodriguez, Behrami, Dzemaili, G. Xhaka, Shaqiri, Seferovic, Mehmedi

Meciul va fi arbitrat de rusul Serghei Karasev. Arbitri asistenti vor fi compatriotii sai Nikolai Golubev si Tihon Kalughin, arbitri asistenti aditionaliau fost nominalizati alti doi rusi, Serghei Lapocikin si Serghei Ivanov, in timp ce arbitru de rezerva a fost desemnat belarusul Alexei Kulbakov.

 Foto: AGERPRESS

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news