Dacă te întrebai cum se mai pescuiește pe Mureș: „cu japca, ostia, sulița, țepoaica, gafa metalică și grebla” și, mai rar, cu undița

 

Infracţiuni de braconaj piscicol sesizate de jandarmi

Miercuri, 22 iunie a.c., jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad au desfășurat o acțiune ce a avut drept scop prevenirea și combaterea faptelor de natură contravențională sau penală din domeniul piscicol.

Pe timpul acțiunii ce a avut loc pe albia râului Mureș, în zona localităților Cicir și Frumușeni au fost depistate trei persoane care pescuiau prin metoda „greblare”, cu ajutorul unor cârlige tip „gafă metalică” și cu undițe prevăzute cu cârlig triplu.

Jandarmii au procedat la stabilirea identității persoanelor. Acestea sunt bărbați cu vârsta între 35 și 51 de ani, cu domiciliul în localitățile în apropierea cărora au fost depistați.

Având în vedere că „pescuitul cu japca, cu ostia, suliţa, ţepoaica şi cu orice alte unelte înţepătoare sau agăţătoare, prin greblare sau harponare” constituie infracțiune conform prevederilor Ordonanței de Urgență nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, jandarmii au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală.

Uneltele găsite au fost ridicate, în vederea confiscării, până la finalizarea cercetărilor.

Comunicat – Compartimentul Informare, relaţii publice şi cu publicul

Facebook Comments Box
Despre Critic Arad Articolele 6514
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

1 Comentariu

  1. Praf in ochii pescarilor adevarat sportivi.

    De zeci de ani se pescuieste cu grebla in judetul Arad. Politia Locala si MAI ALES CEI DESEMNATI SA ADMINISTREZE din punct de vedere piscicol Muresul, nu au facut mai nimic sa combata acest „cancer” din mentalitatea aradenilor.

    HUO!!!!!!
    Nu v-ar fi rusine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.
I accept the Privacy Policy