Front 7 PAMFLETE

Dacă tot suntem la capitolul „MIZERII”, să facem cunoștință cu BONUL! Lucrează la PNL Arad și se ocupă cu EXTERNAT COPII de la aeroport, din spital sau de unde îi mai abandonează „fruntașii partidului”…

 

Mureșan Cosmin îl cheamă în buletin și pe facebook (de unde i-am copiat poza care ne-a plăcut cel mai mult)… dar n-are rost să îți încarci memoria cu numele lui pentru că oricum, nimeni nu-i zice așa: el e BONUL – nimeni altul decât cel despre care vorbea Laura Crișan (Bâlcea) în deja celebrul său status, e „mai underground, așa, de felul lui”, circulă îndeosebi noaptea și conduce mașini ușor camuflabile, dar mai scumpe decât garsoniera ta. Nu sunt mașinile lui, el fiind doar „consilierul de noapte” al fruntașilor din fostul partid al Brătienilor și e specializat pe probleme de „externat copii” de pe unde sunt, dragii de ei, internați: în cine știe ce spital, în fața aeroporturilor, a școlilor, a grădinițelor… depinde de anotimp.

Ca să ai onoarea să-l cunoști pe „Bonul” ăsta, deci, trebuie să ai minim o amantă în PNL (Arad – dar nu nepărat… poate fi și de la Deva, de exemplu!) și să fii foarte „bazat” în primele rânduri ale partidului: să circuli mult cu avionul, să mergi în excursie cu catamaranul, să ai firme în Elveția sau să ai copii internați într-o mizerie de spital pe care-l conduci tu însuți… deci șanse infime… ca și să câștigi la loto un milion!
Serios-deontologic punând problema – inclusiv noi l-am fi ținut în anonimatului lui obscur pe „bonul de la PNL” (în fond, oameni ca ăștia chiar TREBUIE să existe! Ce să facem cu gunoiul pe care-l producem: să ni-l reciclăm singuri?!… că doar nu suntem călugări zen, nici Greta Thunberg!) – dacă nu s-ar fi întâmplat FAZA DE ASEARĂ… a cărei poveste ne-a lăsat, pur și simplu, un gust oribil, ca mahmureala de după doi litri de țuică de sfeclă furajeră resimțită în timpul unui război civil.

Scurta (din fericire!) povestire care urmează răspunde la întrebarea „Ce avem cu bietul om și de ce umblăm cu «șarpele» în veceurile partidului și intrăm cu bocancii plini de căcat în sufrageria cu covorul alb?”

– Fii atent ce s-a întâmplat aseară… oră târzie. Eu – cu copiii la spital… știi… în „mizerie”, cu încă o mamă. Numa` văd că apare „Bonul” pe hol (mi s-a părut cunoscut din prima, deși l-am văzut numai după geamuri fumurii) și începe să se învârtă pe-acolo, cu ochii pe telefon și pândind momentul de a se băga în seamă. Îi dăm „ignore” minute lungi… intrăm, ieșim… dar vine peste noi… tată!
– CE?!… S-o prezentat, barem? – întreb.
– Da! L-am întrebat: de unde sunteți dumneavoastră?… întâi. „De la PNL” – îmi zice. Și ce dracu cauți aici la ora asta?! – ne luăm amândouă de el. „Aș vrea să fie bine… noi credem că s-a făcut prea mult caz și e bine să ne-mpăcăm… să externați copiii! E și foarte periculos aici… știți!” … ACEL DISCURS!… într-o bâlbâială șușotită… așa… ca la ureche dar de la distanță. 

– Și nu l-ați luat la bătaie? – o întreb, în ordinea firească a lucrurilor, pe doamnă.
– I-am zis ceva de genul „bă infecție, tu, de la partid, vii să-mi spui mie să-mi externez copiii pe care medicul pediatru mi-a recomandat să îi țin internați?! Cine morții mă-ti te-a trimis aici? Marș, dracului, afară cu partidul tău cu tot!”
– Trimite-mi, te rog, un print cu poza lui de profil de pe facebook… Un om ca ăsta trebuie să fie cunoscut de multă lume!
– Ține: 

…și chiar dacă pare greu de dovedit: nu Sergiu l-a trimis acolo.
Ghici, cine?

………………………………………..

[ACTUALIZARE – 27 ianuarie, 2020]

BONUL a fost „vedetă” la evenimentul cu circuit închis cunoscut în folclorul contemporan de vreo 15 ani încoace ca „Ziua lui Falcă de la President”… așa cum probabil se așteptau toți „intimii casei”.
Și nu numai că a fost prezent (câh!) fizic și olfactiv – dar, spre binele istoriei jurnalisticii cu și despre proști, a lăsat o inestimabilă COLECȚIE DE FOTOGRAFII la el pe wall-ul de facebook  atât de perversă încât noi, de exemplu… pe bune, n-am fi fost în stare să înscenăm o asemenea porcărie de gang-bang cu oameni îmbrăcați nici plătiți de-o casă de editură cu bani mulți (gen Hustler):

 

 

Radu Pandelea, 16 ianuarie 2020 5:25

BONULBILCEAmuresan_cosmin-1muresan_cosmin1bonul6bonul3bonul4bonul1bonul2bonul_falcabonul