SPORTURI

Dana Dodean este la un pas mic de OLIMPIADA de la Tokyo: „Eu zic că avem 95% șanse de calificare”

 

Prima lună a anului 2020 este foarte importantă pentru cea mai bună sportivă a Aradului, jucătoarea de tenis de masă Daniela Dodean-Monteiro. Arădeanca are, în acest sfârșit de săptămână, turul sferturilor din Champions League, alături de echipa sa de club din Franţa, TT Metz. Colegă în Hexagon cu o altă româncă, Adina Diaconu, Dodean se pregăteşte de confruntarea cu gruparea austriacă Linz AG Froschberg, cu primul meci pe teren propriu, programat vineri, 10 ianuarie. Partidele retur din sferturile Ligii Campioanelor la tenis de masă vor avea loc la mijlocul lunii viitoare, în perioada 14-16 februarie. În Champions League au rămas în cursă şi celelalte două românce de naţională, Eliza Samara, campioană en-titre” cu Siarka Tarnobrzeg (Polonia) şi Berni Szocs, componentă a unei alte foste campioane europene, Eastside Berlin (Germania).

Început tare de an, cu sferturi în Champions League

Cel mai important episod al începutului de an e însă cel din perioada 22-26 ianuarie, când Dodean va participa cu naţionala – alături de Bernadette Szocs, Eliza Samara, Adina Diaconu şi Irina Ciobanu, antrenor Viorel Filimon – la turneul de la Gondomar (Portugalia), unde sunt disponibile nouă bilete pentru reprezentativele ce încearcă să ajungă la Jocurile Olimpice de la Tokyo! Turneul preolimpic de la finalul acestei luni propune un tablou de 64 de echipe, iar România va fi cap de serie. Echipele care trec trei tururi obțin calificarea la Tokyo 2020, iar învinsele din optimi vor mai juca pe un tablou de opt echipe, pentru un al nouălea bilet. La acest turneu nu se vor mai juca sferturi, semifinale și finala, ci doar tabloul pierzătoarelor din optimi, cel care oferă ultimul loc pentru Tokyo. Sunt deja calificate la Jocurile Olimpice reprezentantele a șase continente: Germania, Egipt, China, SUA, Brazilia, Australia și echipa țării gazdă, Japonia.

„Eu zic că avem 95% șanse de calificare. Suntem campioane europene, suntem trei fete experimentate, nu prea văd cine ne-ar putea elimina în drumul spre Jocurile Olimpice”, spune jucătoarea de la CSM Arad, Daniela Dodean, care ar putea bifa, în acest an, a patra prezență la Jocurile Olimpice!

Cosmin Gherman, 6 ianuarie 2020 5:46