SPORTURI

David Miculescu calcă pe urmele lui Dennis Man

 

Cu un buget pus pe „modul economic ”, UTA are ca scop în acest sezon formarea unei echipe competitive cu jucători tineri proveniți din pepiniera propriecare încearcă să prindă încredere pe lângă câțiva jucători cu experiență, dar și arbitrarea luptei la promovare. Din păcate numeroasele accidentări nu au făcut acest exercițiu foarte reușit, antrenorii fiind nevoiți să alcătuiască diferite formule de joc prin așezarea în teren și componența echipei de start. Această promovare a tinerilor este forțată și de faptul că unii jucători aduși la echipă au fost lăsați pe parcurs să plece. Sunt câteva nume provenite de la grupa de juniori pregătită de Sandu Gaica, și Adi Ungur care au avut evoluții bune.

David Miculescu, fiul lui Vali Miculescu (fost jucător la UTA în anii 2000), este aproape titular incontestabil și responsabil cu executarea unor faze fixe. Evoluția lui sportivă aduce tot mai des comparația cu Dennis Man. Născut în luna mai 2001 a debutat în echipa mare la 17 ani. Din păcate, Miculescu, component al lotului reprezentativ e absent de câteva etape din cauza unei intervenții chirurgicale. Vânzarea jucătorilor Adi Petre și Denis Man au acoperit necesarul financiar al clubului timp de un an de zile și mulți se întrebau când apare un alt nume atractiv în capul listei de transfer. A apărut repede David Miculescu, jucător deja monitorizat inclusiv de oamenii lui Gigi Becali. Ionuț Popa mărturisea la finele anului trecut că regretă faptul că nu i-a dat credit mai repede tânărului jucător.

Referitor la Ionuț Popa, acesta a făcut la finele lunii trecute investigații medicale la Cluj, din păcate, încă niciun tratament nu a dat rezultate… după cum mărturisea chiar acesta.
După David Miculescu (foto) au primit credit Denis Hrezdac (accidentat în meciul cu Poli), a prins câteva jocuri titular în acest sezon, a ratat o situație bună de gol la Petroșani și acest lucru l-a marcat. Alături de el Damian Isac par cele mai bune produse utiste ale generației 2001. Aceștia au șanse să joace titulari pe „Cluj Arena” în condițiile în care absentează Neagu și Miculescu, iar Matei e incert.

Cosmin Gherman, 10 mai 2019 8:29