vineri, august 19, 2022

[ACTUALIZARE] NOILE RESTRICȚII adoptate de CNSU-ul lui Arafat & Cîțu [MODELE DECLARAȚII]

 

Premierul Florin Cîțu anunță că restricțiile prevăzute în Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență intră în vigoare doar duminică, din cauza timpului scurt de implementare. Premierul Florin Cîțu a transmis că Hotărârea CNSU va fi publicată vineri, dar nu va intra în vigoare decât duminică, potrivit Mediafax.

„Vineri se va publica hotărârea în Monitorul Oficial, însă, având în vedere timpul scurt pe care l-ar avea operatorii economici la dispoziție să se pregătească, am avut o discuție cu domnul Arafat și am stabilit ca aceste măsuri să fie aplicate de duminică, 28 martie”, scrie, pe Facebook, premierul Cîțu.

NOILE MODELE ALE DECLARAȚIILOR PE PROPRIE RĂSPUNDERE / ADEVERINȚĂ ANGAJATOR valabile începând cu duminică, 28 martie:

 

 

 

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

HOTĂRÂRE nr. 20 din 25.03.2021

privind stabilirea unor măsuri necesar a fi aplicate în contextul pandemiei de  COVID-19 și aprobarea listei țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care  se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea,  în contextul pandemiei de COVID-19.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență adoptă prezenta  HOTĂRÂRE:

Art.1 – Se propune modificarea și completarea măsurilor adoptate pentru  prevenirea răspândirii și controlul infecțiilor generate de virusul SARS-CoV-2, valabile  pe perioada stării de alertă, după cum urmează:

a) Reducerea intervalului orar, în care este permisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei fără restricții, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori și mai mică de 7,5 la 1.000 de  locuitori, până la ora 20.00, pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Aplicabilitatea  măsurii încetează când rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

b) Reducerea intervalului orar, în care este permisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei fără restricții, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 20.00 pe întreaga  durată a săptămânii. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență cumulată  în ultimele 14 zile scade sub 7 la 1.000 de locuitori și intră în vigoare măsura prevăzută la lit. a).

c) Limitarea intervalului de timp în care este permisă desfășurarea activității operatorilor economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori și mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 18.00 pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

d) Limitarea intervalului de timp în care este permisă desfășurarea activității operatorilor economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 18.00 pe întreaga durată a săptămânii. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență  scade sub 7 la 1.000 de locuitori și intră în vigoare măsura prevăzută la lit. c).

e) Suspendarea activității operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport/fitness, în localitățile în care incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori. Aplicabilitatea măsurii  încetează când rata de incidență scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

f) În perioadele 03.04-04.04.2021 și 01.05–02.05.2021 se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 20.00-02.00 pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase.

g) În datele de 27.03.2021 și 28.03.2021 se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 18.00-22.00 pentru deplasarea și participarea la serviciile religioase oficiate pentru sărbătoarea Pesah.

Art.2 – Prin excepție de prevederile art. 1, lit. c) și d), în intervalul orar 18.00- 05.00, operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate  de livrare la domiciliu.

Art.3 – Se abilitează ministerele de resort să modifice ordinele comune care  reglementează condițiile de desfășurare a activității operatorilor economici pentru  limitarea răspândirii COVID-19, în sensul stabilirii concrete a numărului maxim de  persoane cărora le este permis simultan accesul în interiorul incintelor acestora raportat  la suprafața obiectivelor.

Art.4 – (1) Prin „incidența cumulată în ultimele 14 zile” se înțelege incidența cumulată a cazurilor calculată pe un interval de 14 zile, cuprins între a 17-a zi și a 3-a  zi, anterioare datei în care aceasta se realizează, prin raportare la numărul de persoane  din fiecare localitate, actualizat săptămânal de Direcția pentru Evidența Populației și  Administrarea Bazelor de Date.

(2) Zilnic, pe baza rezultatelor testelor persoanelor nou confirmate, gestionate în  aplicația „corona-forms”, Serviciul de Telecomunicații Speciale va prezenta automat, la  ora 10:00, pe platforma „alerte.ms.ro” rezultatul calculului ratei de incidență conform  formulei de la alin. (1).

Art.5 – Se aprobă lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat  pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România  din acestea, prevăzută în anexă.

Art.6 – Anexa la Hotărârea nr. 9 din 11.02.2021 a Comitetului Național pentru  Situații de Urgență, modificată prin Hotărârea nr. 18 din 18.03.2021, se modifică și se  înlocuiește cu lista prevăzută în anexa.

Art.7 – Începând cu data prezentei hotărâri, măsurile ce vizau persoanele care  sosesc din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord prevăzute în Hotărârea  Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 9 din 11.02.2021, își încetează  aplicabilitatea.

Art.8 – Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului  Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine  și acte administrative ale conducătorilor acestora.

PREŞEDINTELE COMITETULUI NAŢIONAL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ PRIM-MINISTRU

FLORIN-VASILE CÎȚU

Foto: www.g4media.ro

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news