marți, martie 28, 2023

De ce boală n-au mai suferit demult clădirile din Arad? De ȚURȚURI. Pe alocuri, mai mulți țurțuri decât oameni

 

Știi cine se ocupă de eliminarea țurțurilor de pe clădirile părăsite, abandonate sau cu proprietari incerți de pe raza municipiului Arad? Răspuns scurt: NIMENI! Așadar, știi cine ar fi tras la răspundere dacă ție, personal, ți-ar cădea un țurțur de-ăsta, cât sabia lui Ștefan cel Mare în cap și te-ar băga minim în spital? Ia răspunsul scurt – ca să nu te rătăcești pe Google: NIMENI.  Ai muri așa, din pur hazard, pe altarul lucrului prost făcut… ca bietul doctor Gheorghe Ban acum doi ani și jumătate… la doi pași și jumătate de instantaneul ăsta ales ca poză reprezentativă: Strada Andrei Mureșanu, nr. 1 – colț cu Bulevardul Revoluției.

Conform surselor noastre din interiorul situației, „a existat un departament, în Gospodărirea Comunală, care se ocupa de asta… pe timpul când era domnul Covaci director (adică acum 1o ani – n.n.), dar de atunci nu se mai ocupă nimeni. Conform legislației în vigoare (o HCLM), de întreținerea fațadelor clădirilor se ocupă proprietarii clădirilor – mai precis, este responsabilitatea proprietarilor să înlăture țurțurii.”  Și dacă proprietarul este mort… sau în curs de… sau cetățeanul altei țări… de negăsit? „Nimeni – Dumnezeu cu mila!” 

Instantaneul anticipând o știre horror cu multe milioane de clickuri ne-a fost trimis de un arădean care… era să fie protagonistul acesteia: Clădirea uriașă a fost retrocedată și este abandonată. La parter mai există un magazin naturist… Țurțurii, topindu-se, produc o baltă înghețată pe care poți să-ți rupi gâtul… nu se deranjează nimeni să răzuiască gheața sau să pună antiderapant.”

Ultimele Știri

Related news

1 COMENTARIU

  1. PaI DA ca primarele Falca nu stie ce ar trebui facut chiar daca,la nici 150 de kilometri mai spre nord,la ORadea,un primar A STIUT CE si CUM SA FACA si a reabilitat centrul vechi in asa fel ca le pica …falca celor care viziteaza acel oras.Dar,pentru asta,trebuie sa ai minte si mai ales sa nu iti pese NUMAI DE BUZUNARUL TAU!!!

Comentariile sunt închise.