Front 7 ȘTIRI

De ce suntem răi cu VALEA REA din Gurahonț?… Pentru că suntem proști și murdari!

 

Pârâul Valea Rea este un curs de apă, afluent al râului Crișul Alb din județul Arad și… din nefericire pentru el, trece prin comuna Gurahonț, în amontele căruia se varsă.

Răzvan Mihalcea, autorul postării pe grupul de facebook  al comunei Gurahonț merită felicitat pentru curajul de a fi făcut publice imaginile absolut oribile care reflectă în ce hal ne batem joc de spațiile cele mai curate rămase pe aceste locuri parcă blestemate.
Nu-l cunoaștem pe autor, dar suntem întru totul în acord cu ceea ce zice când zice că „Din păcate această zonă are potențial turistic și ar putea beneficia mulți vizitatori sau prieteni de ai noștri, dar cum să îi poți duce la plimbare în natură cu asemenea priveliște dezolantă? (pe malul Crișului Alb)”, atașând o „dovadă vie, dar pe moarte” a afirmațiilor sale – o fotografie reprezentând malul de moloz care s-a creat ca un fel de „dig împotriva naturii” în albia majoră a Crișului Alb… în timp ce toată lumea se face că se uită în altă parte:

 

Filmarea de nici 30 de secunde, din mersul mașinii, spune totul despre cât de rău, prost…  mizerabil ne comportăm cu natura:

 

 

Și, mai ales, FELICITĂRI pentru că a venit și cu O SOLUȚIE!

„O mare nedumerire este faptul că deși miercurea se colectează gunoaiele nedegradabile, totuși maldărele de gunoaie de la OGA în sus pe vale se înmulțesc, de la saci de rafie plini, până la peturi și altele. Cei care au în grijă aceste locuri fie nu știu, fie nu au soluții, fie nu le pasă! Aș vrea să cred că sunt soluții și dacă administrația locală nu are soluții, cred că ar fi suficienți cetățenii care alături de mine ar putea participa voluntar la curățarea acestor locuri.” – este ceea ce ne face să credem că, totuși, NU CHIAR TOTUL ESTE PIERDUT.

 

 

 

Lucian Valeriu, 25 octombrie 2020 10:58

gurahont1