sâmbătă, aprilie 1, 2023

De la un aparat de gătit lăsat nesupravegheat a pornit incendiul care a distrus casa unei familii din Joia Mare

[INFORMARE DE PRESĂ]

În această după-amiază (09.09.a.c.),în jurul orei 18:00, pompierii militari arădeni au fost solicitați să intervină pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească, în localitatea Joia Mare.

De îndată, pentru misiune au fost dislocate forțe și mijloace din cadrul Detașamentului de pompieri Sebiș și a Gărzii 2 Gurahonț cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, încadrate cu 7 subofițeri. În sprijinul echipajelor a intervenit SVSU Almaș cu o autospecială de stingere și un echipaj SAJ.

La sosirea forțelor, incendiul se manifesta generalizat la întreaga anexă gospodărească, propagat la acoperișul casei, pe o suprafață de aproximativ 100 mp.

Echipajul SAJ prezent la fața locului a acordat îngrijiri medicale proprietarilor casei, unui bărbat și unei femei.
Bărbatul a suferit arsuri superficiale la nivelul membrului superior drept iar femeia a suferit un atac de panică.
Aceștia nu au fost transportați la spital.

Datorită profesionalismului pompierilor arădeni, incendiul a fost localizat și lichidat în limitele găsite, limitând astfel propagarea flăcărilor la restul locuinței.

În urma incendiului au ars: anexa gospodărească în totalitate, pe o suprafață de aproximativ 10 mp și acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 100 mp.
A fost salvată casa precum și bunurile aflate în interiorul acesteia.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind: „aparat de gătit lăsat nesupravegheat”.

Pentru a preveni producerea unor astfel de incendii, Inspectoratulul pentru Situații de Urgență Arad, recomandă cetăţenilor să respecte  următoarele reguli:
  • Nu lăsaţi mâncarea pe foc nesupravegheată. Dacă trebuie să părăsiţi bucătăria pentru o perioadă mai îndelungată, luaţi de pe foc cratiţa;
  • 
Atunci când gătiţi, evitaţi să purtaţi haine sintetice largi, deoarece acestea pot lua foc;
- Curăţaţi şi îndepărtaţi depunerile de grăsime şi resturi de mâncare de pe aragazurile, plitele şi grătarele din bucătărie, deoarece acestea pot lua foc foarte uşor;

  • Aşezaţi cratiţa pe aragaz astfel încât să nu cadă sau să se răstoarne peste flacăra deschisă;
  • După ce aţi terminat de gătit asiguraţi-vă că aţi oprit din funcţionare cuptorul şi aragazul.
Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news