Decalcifierea aparatelor de cafea

Distribuie:

 

O cafea pe zi este energizantul natural pe care  iubitorii lichidului negru din ceașca de dimineață îl savurează.  Aparatele de cafea sunt adevăratele bijuterii din bucătăria amatorilor de cafea. Tehnologia tot mai avansată, dă valoare acestor aparate de tip expresso.

Prețul unui astfel de aparat variază între 200 și 5000 de lei în funcție de model și  tehnologia folosită. Aparatele din actuala generație, pot satisface gustul celor mai pretențioși, un astfel de aparat poate prepara mai multe tipuri de băuturi, având la bază cafeaua proaspăt măcinată. Cumpărat un astfel de aparat, indiferent de gama din care provine, intervine un factor esențial, întreținerea expresor-ului tău pentru a te bucura cât mai mult de o cafea savuroasă.

DECALCIFIEREA, denumită în termeni de specialitate, reprezintă eliminarea depunerilor de calcar din boilerul aparatului, precum și de pe circuitul apei. Circuitul apei  se produce prin  furtun din teflon rezistente la temperaturi ridicate, cu diametru unei scobitori, ce se pot înfunda cu bucăți de calcar.   Mulți dintre cei care citesc acum aceste rânduri, folosesc apă plată în prepararea cafelei, această obișnuință este mai mult un mit, nu ajută întotdeauna aparatul tău. Aceste automate, sunt echipate tehnic cu mai multe tipuri de boilere, care încălzesc apa, boilere cu acumulare, ori boilere instant. Cele instant sunt mai puțin expuse calcarului, dar majoritatea, aparatelor de cafea accesibile au boiler clasic cu acumulare. Un boiler plin cu reziduuri nu mai încălzește apa la parametrii normali, astfel nu coate toată aroma din cafeaua ta preferată! Doar într-un atelier de specialitate se poate constata ce tip de boiler este în aparatul tău de cafea și dacă apa plată îl ajută ori nu.

Un alt factor de care trebuie ținut cont este acela că din apa plată lipesc anumite săruri și minerale care, contribuie în mod normal la gustul cafelei. Atunci când alegi să folosești apă plată e bine să urmărești pe eticheta producătorului cât este concentrația de calciu și magneziu din apă. La aparatele de cafea cu recipientul de apă detașabil, un truc este să urmărești dacă pe bazin sunt pete albe e bine să faci o decalcifiere, înainte ca aparatul să nu mai funcționeze corespunzător.

Aparatele de cafea mai noi și complexe au echipate un program special care îți indică când e nevoie de o decalcifiere. În unele situații, când lucrurile nu sunt atât de complicate se poate folosii o concentrație de apă și sare de lămâie.

Un asemenea proces de curățare e recomandată în medie la un interval cuprins între 3 și 12 luni. În magazinele de specialitate există soluții speciale recomandate de producători, dar o decalcifiere acasă, nu înseamnă mereu și soluția cea mai ieftină, în plus nu e sigur că faci procedura în mod corect până la capăt. Recomandat este să vizitezi un atelier de specialitate.

Constatarea stării aparatului nu te costă nimic! Cel mai nou astfel de service se găsește în cartierul Vlaicu  pe strada Ursului numărul 21 în curte la „Comalim”   

Categorie: Publicitate
Etichete: aeco, aparate, cafea, decalcifierea, reparații, urului
Distribuie:
Articolul anterior
Au pierdut primul meci din acest sezon
Articolul următor
O nouă lege propusă în sprijinul urmașilor deținuților politic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

campanii-glasspandoor

Glasspandoor: De Crăciun suntem mai buni…

Anul 2022 a fost și este un an în care Glasspandoor s-a implicat activ în foarte multe proiecte, majoritatea alături de minunatul ONG „Cetatea Voluntarilor Arad”, care ne-a oferit oportunitatea…