vineri, decembrie 9, 2022

Decizie ISTORICĂ: Patriarhia Ecumenică permite a doua căsătorie pentru preoți văduvi sau în cazul divorțului intentat de soție

 

Sfântul Sinod al Patriarhiei Ecumenice a luat decizia importantă de a permite a doua căsătorie pentru preoți în caz de văduvie sau în cazul divorțului intentat de soție.

Potrivit Ethnikos Kirikas citat de Romfea, această decizie nu include situația în care preoții își părăsesc soțiile și doresc să se căsătorească cu altcineva.

De asemenea, se subliniază faptul că fiecare caz va fi analizat separat și trimis episcopului locului, ca mai apoi să fie validat și de Sfântul Sinod al Patriarhiei Ecumenice.

Potrivit sursei citate, a doua slujbă a căsătoriei pentru preoți va fi diferită, cuprinzând o simplă rugăciune și va fi oficiată într-un cerc familial foarte restrâns.

În următoarele zile, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu (FOTO) va transmite o scrisoare oficială cu detalii și indicații precise.

Sursa: basilica.ro

În această situație se află mai mulți preoți ortodocși din România și chiar din Arhiepiscopia Aradului – până la această decizie luată după îndelungi dezbateri și analize, inclusiv „caz cu caz”, ei fiind nevoiți fie să aleagă calea călugăriei, fie să iasă din sânul Bisericii.

 

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news