vineri, septembrie 30, 2022

Deja TIPIC: un bărbat din Vladimirescu este cercetat de POLIȚIE pentru HĂRȚUIRE, după ce a băgat spaima în copii și părinți filmându-i și amenințându-i pe stradă, iar un altul, din Lipova, pentru că a aruncat cu cuțitul după fosta soție

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Cercetat pentru hărțuire

Polițiștii din Vladimirescu cercetează un bărbat pentru săvârșirea infracțiunii de hărțuire

Polițiștii au fost sesizați despre faptul că, la data de 17 mai a.c., un bărbat de 42 de ani, din Vladimirescu, ar fi făcut gesturi obscene și ar fi adresat cuvinte jignitoare copiilor aflați pe stradă și părinților acestora. De asemenea, bărbatul i-ar fi filmat cu telefonul mobil atât din imobilul său cât și pe stradă, urmărindu-le activitățile cotidiene, cauzând mai multor locuitori din zonă o stare de temere.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de hărțuire, fiind documentată întreaga activitate infracțională a celui în cauză.

Conform art. 208 al. 1 din Codul Penal, hărțuirea este „Fapta celui care, în mod repetat, urmărește fără drept sau fără un interes legitim, o persoană ori îi supraveghează locuința, locul de muncă sau alte locuri frecventate de către aceasta, cauzându-i astfel o stare de temere”.

Infracțiunea  se pedepsește cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă.

***

Ordin de protecție provizoriu, emis de polițiștii din Lipova

Polițiștii orașului Lipova au emis un ordin de protecție provizoriu pentru 5 zile, pe numele unui bărbat de 53 de ani, din aceeași care, pe fondul unor discuții contradictorii cu fosta soție, ar fi aruncat cu cuțit de bucătărie înspre aceasta. Polițiștii au dispus evacuarea din locuință a bărbatului, precum și obligativitatea păstrării unei distanțe de 50 de metri față de victimă.

Se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe.

Biroul de presă al IPJ Arad

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news