Acasă CULTURĂ Deschiderea Expoziției „Memories of blue” va avea loc vineri, la Muzeul de...

Deschiderea Expoziției „Memories of blue” va avea loc vineri, la Muzeul de Artă Arad

0
Memories of Blue
Complexul Muzeal Arad: Expoziția Memories of blue (artist: Matei Păcurar). Muzeul de Artă Arad.

Vernisaj: Vineri, 10.06.2022, ora 18.00

Coordonatori de proiect: Ioan Paul Colta / Laurian Popa
Text critic: Adriana Oprea

Organizator: Complexul Muzeal Arad în colaborare cu Asociația Producătorilor de Artă

Adriana Oprea:
„Artist emergent al unei foarte recente generații de noi pictori români, Matei Păcurar se distinge în interiorul ei și ca un practician al obiectelor și formelor în spațiu.
Picturi și prezențe obiectuale sunt deopotrivă subsumate, prin tehnici și materiale diverse – printre care artistul navighează cu nedisimulată curiozitate și aparentă dezinvoltură – unei estetici incipient conceptuale și instalaționiste.
Introvertită și solitară, e o estetică ce se prezintă cu insistență, inclusiv prin cuvintele artistului, drept trăire autobiografică și practică artistică de natură confesivă.
Protagonista proiectului de față este o culoare cu anvergura unei lumi, încărcată la rându-i de istorii ilustre și somptuoase, de simbolisme asiduu cultivate de practicienii imaginilor de-a lungul timpului.
Memories of blue își ia ca laitmotiv o culoare de avangardă prin excelență, o marcă identitară a artei noi, hipermoderne, un ingredient cromatic esențial al universului afectiv și umoral care umple și definește profilul puternic interiorizat, neînțeles sieși și imposibil de îmblânzit, al omului contemporan.” 
Mai multe detalii despre evenimentul de la Muzeul de Artă al Complexului Muzeal Arad:

Exit mobile version