luni, februarie 6, 2023

DGASPC Arad caută asistenţi maternali profesionişti în cadrul proiectului Team-Up [VEZI CONDIȚII]

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

DGASPC Arad caută asistenţi maternali profesionişti în cadrul proiectului Team-Up

 

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad, partener în cadrul proiectului „TEAM UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, cod 127169, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, al cărui beneficiar este Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, organizează o nouă campanie de recrutare și identificare de persoane interesate în a deveni asistent maternal profesionist.

Scopul proiectului îl constituie creșterea calității sistemului de asistență socială și a numărului de asistenți maternali la nivelul comunității, prin introducerea de instrumente și proceduri care să contribuie la îmbunătățirea nivelului de competențe al profesioniștilor din sistem.

Proiectul este destinat copiilor aflaţi în dificultate, cu vârsta cuprinsă între 0 și 18 ani. Proiectul „TEAM UP – Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor, cod SMIS 12716, se derulează pe parcursul a 5 ani de zile.

Prin intermediul proiectului ,, TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”   DGASPC  Arad urmărește ca, până la sfârșitul anului 2023, să realizeze profesionalizarea și extinderea actualei reţele de asistenţi maternali profesionişti cu un număr de 20 persoane și formarea profesională continuă a acestora. Pe durata fiecărui an DGASPC Arad si-a propus angajarea în cadrul proiectului cate 4 asistenți maternali, în fiecare an.

Astfel, din 2019 și până în prezent au fost angajați 12 asistenți maternali profesioniști, urmând ca până la finalul proiectului, în anul 2023 să mai fie angajați alți 8 AMP”, declară Erika Stark, director general al DGASPC Arad.

Asistentul maternal profesionist este persoana fizică, atestată în condițiile legii, care asigură prin activitatea pe care o desfășoară la domiciliul său creșterea, îngrijirea și educarea necesare dezvoltării armonioase a copiilor pe care îi primește în plasament.

 

Și tu poți să fii asistent maternal profesionist dacă:

-Ai domiciliu stabil pe raza județului Arad
-Locuinţa acoperă toate necesităţile de: prepare a hranei, igienă, educaţie și odihnă pentru utilizatori și copiii care vor veni
-Nu ai loc de muncă
-Ai capacitate deplină de exerciţiu

-Prezinţi garanţii (morale, sociale, medicale, psihologice) pentru îndeplinirea corectă a obligaţiilor care îi revin unui părinte.

Dacă ești interesat, contactează DGASPC Arad pentru a obține informații suplimentare.

Adresa: Direcţia Generală de Asistenţă Socială și Protecţia Copilului Arad, str. 1 Decembrie 1918, nr.
14, Arad, jud. Arad / Email: [email protected] / Telefon: 0257/250325 de luni – joi: 8.00 – 16.30 și vineri: 8.00 – 14.00.

 

 

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news