vineri, decembrie 2, 2022

Din cauza afecțiunilor respiratorii de sezon, aproape toate paturile din secțiile de pediatrie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad sunt ocupate

[Informare SCJU Arad]

În această perioadă, aproape toate paturile din secțiile de pediatrie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad sunt ocupate!

În secția Clinică Pediatrie II toate cele 45 de paturi sunt ocupate la această oră, cei mai mulți pacienți fiind internați cu afecțiuni respiratorii de sezon.

În Secția Clinică Pediatrie I sunt internați 14 bebeluși cu vârsta de până la un an, iar în cadrul Compartimentului Boli infecțioase Copii sunt internați pacienții cu afecțiuni specifice respectiv cu infecție SARS CoV-2.

„Este a doua săptămână în care funcționăm la capacitate maximă în cadrul secțiilor pentru copii. Medicii pediatri consultă fiecare pacient care se prezintă la spital și depun eforturi susținute pentru a asigura locurile necesare copiilor care necesită internare. Zilnic se efectuează și externări însă locurile sunt imediat ocupate de către micuții pacienți care se prezintă în Unitatea de Primire Urgențe Copii.

Facem apel la înțelegere atunci când trebuie să aștepte mai mult timp pentru internare și sfătuim părinții ca atunci când copilul are o problemă de sănătate să se prezinte inițial la medicul de familie. Acesta este în măsură să vă îndrume către un medic specialist ori, dacă este cazul, să stabilească o conduită terapeutică, la domiciliu”, a declarat dr. Cătălin Hreniuc, directorul medical al SCJU Arad.

Biroul de presă al SCJUA

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news