miercuri, martie 29, 2023

„Din cauza schimbării legii achizițiilor publice”, drumurile-problemă din județ nu se modernizează, dar se repară

 

„Rectificăm bugetul pentru reparaţii necesare siguranţei traficului” – este titlul comunicatului de presă trimis redacțiilor arădene de Consiliul Județean Arad

Sergiu Bîlcea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad, a făcut o radiografie a stării drumurilor judeţene, cât şi un calendar al intervenţiilor pentru reparaţii şi reabilitări. „Nu suntem adepţii reparaţiilor, preferăm să modernizăm drumurile judeţene. Reparaţiile înseamnă soluţii pe termen scurt. Noi ne dorim calitate, drumuri durabile, iar soluţia este reabilitarea lor. Dar, din cauza schimbării legii achiziţiilor publice, din această vară, care ne-au împiedicat să finalizăm licitarea proiectelor tehnice respectiv a lucrărilor propriu-zise, vom interveni cu lucrări de reparaţii pe mai multe tronsoane de drum, scopul principal fiind siguranţa rutieră. În acest scop, vom avea inclusiv o rectificare bugetară, la următoarea şedinţă de Consiliu, de miercuri, 31 august, pentru a aloca fondurile necesare acestor reparaţii”, a afirmat Sergiu Bîlcea.

Drumurile care vor intra în reparaţii sunt:

– Arad-Şiria, Pâncota-Buteni, Sintea-Şepreuş, Şicula-Seleuş, Almaş-Dieci, Buteni-Chisindia, Semlac-DN 7, Pecica-Pereg, Şofronea-Iratoşu, Macea-Sânmartin, Socodor-Grăniceri, Cermei-Beliu şi Tauţ-Târnova. Ar mai fi şi Neudorf-lim. jud. Timiş, tot lucrări de reperaţii, dacă licitaţia pentru modernizare nu va fi finalizată în acest an.

„Aşa cum am spus, prioritatea pentru infrastructura rutieră rămâne Arad-Şiria-Pâncota-Buteni. Preconizăm începerea lucrărilor anul viitor, dar până când vom parcurge toate etapele pentru a putea efectiv începe lucrările de reabilitare, vom interveni cu reparaţii pe acest drum. De asemenea, avem prioritare tronsoanele Sântana-Pâncota şi Pâncota-Seleuş, pentru a oferi arădenilor o rută alternativă de acces spre nordul judeţului, atunci când Arad-Şiria-Buteni intră la modernizare”, a mai declarat Sergiu Bîlcea.

Din păcate, ambele tronsoane sunt cu probleme. Tronsonul Pâncota-Seleuş, deşi a fost licitat şi adjudecat, va fi scos din nou la licitaţie, pe motiv că firma câştigătoare a primei licitaţii a… renunţat între timp să mai efectueze lucrarea. De asemenea, Sântana-Pâncota se află pe o listă „selectă” de drumuri – alături de Juliţa-Mădrigeşti, Curtici-DN 79 şi Felnac-lim. jud. Timiş – aflate în garanţie dar unde firmele care au efectuat lucrările sunt fie în insolvenţă, fie în faliment.

„Mai sunt două drumuri unde aşteptăm recepţia finală şi unde avem deja unele obiecţiuni. Este vorba despre Arad-Felnac şi Zimand-Sântana. Vom prelua aceste drumuri doar când ele vor avea standardul de calitate necesar. Aşa cum am spus, ne dorim calitate înainte de toate, drumuri bune şi sigure. Ca o noutate, fiecare drum care intră în reabilitare va trebui să aibă în proiectul tehnic inclusiv dotarea cu o rampă pentru cântar. Avem probleme cu drumurile şi din cauza tonajului cu care se circulă, un tonaj deseori supradimensionat, peste limita legii”, a completat Sergiu Bîlcea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad.

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news

1 COMENTARIU

  1. Drumul județean Revetis -Dieci nu se repara? Ma gândesc, ca sunteti informați in ce stare se afla.

Comentariile sunt închise.