Front 7 ȘTIRI

[ACTUALIZARE] CĂMĂTARUL din satul Vânători este PAZNIC angajat al Primăriei Mișca – drept urmare, procurorul de la Chișineu-Criș l-a pus pe „control judiciar”… să nu-i îngrădească dreptul la MUNCĂ!

 

Bojan Adrian este mai celebru decât nimeni altul în satul Vânători … mai precis toți cei vreo 1200 de „vânători” la un loc nu sunt atâta de celebri cât Adi Bojan singur, în Vânători și restul satelor aparținătoare de comuna Mișca. Într-un mediu a cărui mizerie e greu să ți-o și imaginezi, care trăiește (vorba vine) aproape exclusiv din „perfuzia” ajutoarelor sociale, el este „șeful deținătorilor de ajutor-fantomă… social” – vorba unei surse. Pe lângă că este „șeful tuturor” la el la Vânători, Bojan Adrian este și paznicul (angajat, contract de muncă și toate alea) al Primăriei Comunei Mișca – și ca și cum toate astea n-ar fi de ajuns, el este CĂMĂTARUL – și scriem cu majuscule pentru că alți cămătari, în afara lui, nici nu mai există în zonă!

Este șeful acestor asistați sociali – mașina de vot care prestează doar când trebuie, dar care nu prestează nimic în folosul comunității, decât că favorizează procesul de creștere a natalității sălbatice” – avem o scurtă descriere a fenomenului, chiar din tastatura unui localnic… greu încercat.

Ce face, deci, Bojan ăsta? – să recapitulăm, combinând informațiile oficiale din comunicatul de mai jos al IPJ Arad cu cele culese de noi de la neoficialii noștri: le împarte banii din indemnizația de asistați social celor vreo 400 de țigani care beneficiază de ea fără să presteze nimic, după care le ia banii pe care i-au împrumutat… când s-au născut. Adică dacă ți-a dat Bojan 1000 de lei odată, tu în fiecare lună trebuie să-i plătești 2000 de lei – din care 800 de lei ți-i ia el, când îți aduce ajutorul social. N-ai cum și unde să fugi, în primul rând pentru că Bojan fuge mai tare decât tine (are mașină, se vede-n poză)… numai de de la Vânători la Mișca sunt 7 kilometri… și degeaba fugi la Mișca – că și acolo e Bojan… și încă paznic la Primărie! În al doilea rând, nu fugi pentru că la el sunt toate actele tale, toate cardurile, cartea de identitate… tot: Bojan e „Evidența Populației” în Vânători!

Toată lumea de acolo știe și poate confirma ceea ce zicem noi aici. Polițiștii au adunat 70 de plângeri penale pe numele său (după documentările noastre, un record în materie)!

Așa că în noaptea de luni spre marți în care polițiștii au venit cu două mașini după el acasă și l-au săltat reținându-l, aproximativ 99% dintre „vânătorii-vânați” de Bojan s-au bucurat. Ca la Arad, în ianuarie 2009, când i-au luat pe „ai lui Uțu-împărat” s-au bucurat ăia… procentual, și mai mulți! Știrea, deși fără nume… doar desenată… a avut parte de inimioare pe facebook.

S-au bucurat degeaba… pot să-și ia inimioarele înapoi: n-a stat nici o zi întreagă la „bulău”.  Un procuror de la Judecătoria Chișineu Criș a decis plasarea sa pe „control judiciar”… întrucât 1. (Onorată Instanță): nu se justifică arestarea, pentru că nu e pericol public; cum poate să fie pericol public un om la care-și ține tot satul banii, cardurile și actele de identitate?… un om care te ajută când ai nevoie și care este și funcționar al statului, fără abateri disciplinare?! și 2. nu se poate nici să-l puneți pe domiciliu, pentru că atunci îi îngrădiți dreptul constituțional la muncă… el nemaiputând avea grijă de Primăria Mișca… iar atunci să vedeți haos!

Pariu că aproximativ așa s-a derulat „deliberarea” de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Chișineu Criș?…

Later edit: 

La ora la care scriem, mai erau de audiat 20 de victime în acest dosar. În „cercuri” deja se știe că Bojan a fost pus pe liber pentru că „a vomitat tot ce știa la procuror” – iar Bojan știe multe… având în vedere unde, de când și, mai ales, cu cine lucrează.

Vom reveni asupra acestor aspecte – pentru că dacă ni se vor confirma cele reclamate de surse (și documentate cu acte!), Primăria Comunei Mișca ar trebui să sară-n aer, ca un butoi cu pulbere penală care este… începând de la primar.

 

[TITLUL INIȚIAL] (23 ianuarie, 2019) CĂMĂTAR de Vânători… Un bărbat de 36 de ani au reținut cu propunere de arestare polițiștii din Chișineu Criș

[COMUNICAT DE PRESĂ]

REȚINUT DE POLIȚIȘTII DIN CHIȘINEU-CRIȘ PENTRU CAMĂTĂ

Polițiștii orașului Chișineu Criș au desfășurat o percheziție la domiciliul unui bărbat bănuit de cămătărie. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore.

Polițiștii au desfășurat, ieri, o percheziție la domiciliul unui bărbat de 36 de ani, din localitatea Vânători, bănuit de efectuarea unor operațiuni financiare fără drept – camătă.

Astfel, în urma documentării activității infracționale, polițiștii au stabilit că, începând din anul 2016, bărbatul ar fi dat mai multor persoane, cu titlu de împrumut, diferite sume de bani, percepând o dobândă lunară de 50% și 100% din suma acordată. Pentru a garanta returnarea banilor, bărbatul ar fi solicitat celor împrumutați cărți de identitate și carduri bancare de salarii.

În urma percheziției domiciliare, în imobilul deținut de cel bănuit au fost găsite 17 carduri bancare, 6 cărți de identitate și alte înscrisuri, precum și 15.600 de lei și 70 de euro, fiind identificate până în prezent 29 de persoane vătămate.

În baza probatoriului administrat, bărbatul în cauză a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistrațior Judecătoriei Chișineu-Criș cu propunere de arestare preventivă, pentru săvârșirea infracțiunii de camătă.

Polițiștii continuă documentarea activității infracționale a bărbatului.

Biroul de presă al IPJ Arad

Radu Pandelea, 23 ianuarie 2019 11:38

0ED6006C-5A7D-4EFC-AB90-3F08C7303173