FENG-SHUI

Din seria „destinații turistice de vis”: azi – Cartierul Bujac

 

Comentam cu Omulețu la o cafă în timp ce ne uitam la al n-șpelea atentat din Germania… sirianul cu maceta:  unde dreaq să te duci în concediu, frate, cu atâția cretini intrați pe modul „omoară-i pe toți!” – hîî?!
Ei, nahh… unde? De exemplu în Bujac!

Chiar așa: ce dreaq n-ai în Bujac… de tre să zbori la dracu-n praznic ore-ntregi și să-ți mai și plătești cu o grămadă de bani tortura?! Ai apusuri, cum te uiți spre unguri, seara (ia exemplu), mai ceva ca-n Tenerife, ai pensiuni, ai birturi, ai benzinării,  ai marfă, ai pădurea la zece pedale, ai Mureșul la 11, pescuit, vânătoare, lac, mici, bere, plajă, insulă, flori, fluturi, fete, filme sau băieți… nici nu-ți trece prin cap câte ai în Bujac!
A! – și, important: n-ai teroriști! Decât dacă 1. ții tu neapărat să te dai mare la Ionică, în vreo seară… că, na, ca orice destinație turistică ce se respectă, și Bujacul are interlopii lui (ei își zic „paznici” sau „păstrători ai tradițiilor” – și poate au dreptate) – cu specificația că numai dacă vrei tu, musai, și faci totul pentru asta, are interlopi Bujacul – dacă nu ții musai, n-are – și 2. interlopii nu-s teroriști… cel puțin, nu ăia din Bujac. Maxim îți fură bagabonții bițigla – da și-n Amsterdam îți fură bagabonții bițigla.
Unde mai pui că Aradul însuși… destinația asta, nu-i așa, de vis la rându-i, e „near Bujac”… orice ai posta pe facebook din Arad îți dă că ai postat „near Bujac”… respectiv Bujacu-i reperul – Aradu-i periferia… cineva de la  butoanele facebook e din Bujac.. dacă nu cumva Zuckerberg însuși… cum circulă legenda în unele nopți cu votcă, la Groapă.

 

P.S. Geniala poză reprezentativă am găsit-o (clasic) căutând pe Google imagini cu „near Bujac”, de pe site-ul nu știu dacă pamflet sau dacă piratat sau dacă pe bune www.weather-forecast.com – în orice caz… minunat.

 

 

Lucian Valeriu, 25 iulie 2016 11:13

bujac