marți, martie 28, 2023

Din seria „mai bine prea târziu decât niciodată” polițiștii-problemă Dărăbuț și Maleș au fost trimiși în judecată pentru o bătaie de acum 7 ani

 

[COMUNICAT DE PRESĂ – PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIMBUNALUL ARAD]

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, prin rechizitoriul din data 10.02.2017, au dispus trimiterea în judecată  a inculpaţilor  DĂRĂBUŢ CLAUDIU IOAN şi MALEŞ CLAUDIU ROMICĂ pentru săvârşirea a trei infracţiuni de purtare abuzivă.

Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că  inculpaţii, în data de 21.06.2010, fiind planificaţi să efectueze serviciul de patrulare şi să asigure siguranţa publică în zona OMV Grădişte din municipiul Arad, în calitate de agenţi de poliţie din cadrul IPJ Arad, au adresat injurii și au exercitat mai multe acte de violență asupra părților civile T. V. V. și P. I. V., fiecare dintre aceștia necesitând mai multe zile de îngrijirii medicale pentru vindecare. Totodată, s-a mai stabilit că ulterior, în data de 08.08.2010, aceeași inculpați au adresat injurii și au agresat-o pe partea civilă M. A., care a suferit leziuni vindecabile în mai multe zile de îngrijiri medicale.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare la Judecătoria Arad.

Facem precizarea că trimiterea în judecată  este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă  principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Cine sunt cei doi „oameni ai legii”

Claudiu Dărăbuț este unul și același polițist care care în iunie, 2015, i-a administrat lui Alexandru Băltean o „bucată” soră cu moartea în incinta Restaurantului Transilvania, fostul sportiv  intrând în comă cu acel prilej.  A fost condamnat de Judecătoria Arad la trei ani de închisoare cu suspendare, sentință rămasă definitivă și după recurs.

Claudiu Maleș este aproximativ „aceeași stofă”, fostul Serviciu DIPI al Poliției cercetând, până la desființarea sa, mai multe cazuri implicând relațiile acestui polițist cu lumea interlopă arădeană.

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news