miercuri, ianuarie 26, 2022

„Doctorul în drept” Iustin CIONCA a pierdut procesul cu „pădurarul” Florin TRIPA [SENTINȚA-DOCUMENT]

De citit

 

„L-am dat în judecată pe deputatul Tripa pentru acuzațiile aduse Consiliului Județean Arad” – jubila, în data de 05.06.2019, Iustin Cionca… de parcă ar fi câștigat procesul din start!
Comunicatul de presă de mai jos a apărut, cu copy&paste, pe toate site-urile din Arad la data respecivă și i-a făcut publicitate electorală mascată celui care avea să recâștige președinția C.J. Arad:

«Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, l-a acționat în judecată pe deputatul PSD de Arad, pârâtul Florin Tripa, pentru acuzațiile grave aduse aparatului tehnic al Consiliului Județean și președintelui Consiliului Județean. Pârâtul Florin Tripa va avea astfel posibilitatea să demonstreze în instanță, cu probe, că acuzațiile deosebit de grave pe care le-a adus în ultimii ani, în mod repetat, aparatului de specialitate al Consiliului Județean Arad nu sunt doar declarații senzaționaliste, ci adevăruri.

„Un deputat în Parlamentul României trebuie să aibă o ținută morală adecvată funcției pe care o ocupă și să înțeleagă că are o răspundere față de ceea ce declară. Repetarea din considerente politice a unui discurs bazat pe jigniri, pe minciună, pe insultă, pe calomnie, murdărirea celorlalți dintr-un interes politic personal, este o practică pe care electoratul a sancționat-o printr-un vot de blam acordat PSD. Nu cred că este normal ca un deputat să folosească un astfel de limbaj. Nu este un abuz din partea noastră, ci o normalitate. Un deputat trebuie să înțeleagă că are o răspundere față de cetățeni și comunitatea pe care o reprezintă”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.
Consiliul Județean Arad a solicitat instanței de judecată stabilirea și acordarea de despăgubiri pentru daunele morale aduse dreptului la imagine, onoarei, demnității și reputației demnitarilor aflați la conducerea județului și a Consiliului Județean Arad, precum și a funcționarilor publici și personalului contractual din aparatul de specialitate al Consiliului Județean Arad. De asemenea, a solicitat publicarea unui comunicat în două numere consecutive a trei ziare locale, prin care pârâtul Florin Tripa să își ceară scuze în mod public pentru denigrarea Județului Arad, a Consiliului Județean Arad, a conducerii acestor entități și a funcționarilor publici și personalului contractual din aparatul de specialitate al Consiliului Județean Arad.
În acțiunea Consiliului Județean Arad se arată că pârâtul Florin Tripa a denigrat prin diferite comunicate de presă, publicate sistematic, acreditând ideea că administrația publică locală ar fi la discreția influențelor unor agenți economici. Mai mult, se arată în acțiunea în instanță, pârâtul Florin Tripa nu deține calificarea, calitatea și nici competențele necesare pentru a realiza evaluări asupra activității Județului Arad, a Consiliului Județean, a conducerii acestor entități ori a funcționarilor publici și personalului contractual din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean Arad.»

Ei bine, la un an și jumătate după declanșarea procesului în instanță, Cionca a pierdut cu brio…

oricine i-ar fi vrut binele putându-l avertiza că asta se va întâmpla – și probabil că și el însuși („doctor în drept” fiind) anticipa… tot acest demers fiind DE DRAGUL PROPRIEI SALE IMAGINI.
Problema este una falsă din start: oricine – dar mai ales politicienii pe funcție – au dreptul să declare aproape orice cretinism despre opozanții lor, nici măcar nefiind nevoiți să vină cu dovezi în sprijinul celor afirmate (la jurnaliști e puțin mai complicat: noi trebuie nu doar să ne dovedim afirmațiile, ci să le și corelăm cu „interesul public”, să ne demonstrăm buna credință etc.)

Pronunțarea s-a produs efectiv pe data de 27 ianuarie, a.c., iar motivarea sentinței a sosit zilele acestea… finalul ei arătând că „Instanţa constată că nu sunt îndeplinite condiţiile privind angajarea răspunderii civile delictuale pentru pârât, astfel că va respinge cererea formulată și precizată. În temeiul art. 453 cod pr. civ. va respinge ca nedovedită cererea pârâtului privind cheltuielile de judecată.

„Mersul dezbaterilor şi concluziile părţilor au fost consemnate în încheierea de şedinţă din data de 11.01.2021, care face parte integrantă din prezenta hotărâre:

 

 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Ultimele stiri

L-AȚI VĂZUT? SUNAȚI LA 112!

  În seara zilei de 25 ianuarie a.c., în jurul orei 19,00, TOLNAI ȘTEFAN, de 65 de ani, a plecat...
- Advertisement -spot_img

Articole asemănătoare

- Advertisement -spot_img