marți, ianuarie 31, 2023

Dodean şi colegele şi-au aflat grupa de la Europeanul pe echipe la tenis de masă

România va evolua în faza grupelor cu Italia şi Belgia la feminin şi cu Slovenia, Luxemburg şi Finlanda la masculin la Campionatul European de tenis de masă pe echipe care se va desfăşura în BT Arena din Cluj-Napoca în perioada 23 septembrie – 3 octombrie. Tragerea la sorţi desfăşurată la Bucureşti s-a efectuat cu ajutorul a două componente ale echipei naţionale a României, Andreea Dragoman şi Bernadette Szocs. Câştigătoarele grupelor se califică în sferturile de finală. Campionatul European va reuni la start 24 de selecţionate feminine şi 26 masculine. Campioanele europene în exerciţiu sunt România la feminin şi Germania la masculin.  Din lotul „tricolorelor” face parte şi arădeanca CSM-ului, Daniela Monteiro Dodean, 33 de ani, care alături de Eliza Samara şi Bernadette Szocs formează un trio de temut la nivel continental. Româncele visau chiar şi la o medalie olimpică, reuşind la Tokyo să se claseze pe locul 5. Echipa naţională feminină a România a câştigat ultimele două ediţii ale Campionatului European de tenis de masă, în 2017 (Luxemburg) şi în 2019 (Nantes).

Cristinel Romanescu, preşedintele FRTM: „Fetele au ca obiectiv al treilea titlu la rând!”

„Fetele întotdeauna au avut ca obiectiv câştigarea medaliilor de aur. Ne dorim al treilea titlu consecutiv, pentru că avem o echipă foarte bună omogenă, care a ajuns la maturitate. Şi, bineînţeles, vrem să arătăm că acel meci de la Jocurile Olimpice cu Hong Kong nu ne reprezintă. Ne-am fi dorit şi acolo victoria, dar sperăm să obţinem acum titlul european la Cluj. Eu spun că România este favorită, dar nu neapărat pentru că am câştigat ultimele două ediţii, ci datorită componenţei echipei, care este una valoroasă şi omogenă. Sunt convins că fetele îşi vor arăta adevărata valoare la Cluj„, a declarat preşedintele Federaţiei, Cristinel Romanescu.

Viorel Filimon, antrenorul lotului feminin: „România este favorită, dar nu e singura”

„România este favorită, dar nu e singura. Favorite mai sunt şi Austria, Germania, Portugalia, Ucraina, toate echipe de top. Aşa că eu spun că, deşi suntem printre favorite, nu ne putem gândi că nu vom avea adversar. În general, când joci acasă ai puţin trac, dar sperăm ca experienţa fetelor să le dea curaj. Nu mai suntem la prima tinereţe şi spun eu că maturitatea ar trebui să conteze. Pe undeva ambiţia românească şi-a spus mereu cuvântul, iar cu o mobilizare totală fetele pot câştiga”, a spus Viorel Filimon, antrenorul naţionalei feminine.

Grupele concursului feminin sunt următoarele:

Grupa A: Germania, Spania, Slovacia

Grupa B: România, Italia, Belgia

Grupa C: Austria, Belarus, Serbia

Grupa D: Ucraina, Cehia, Slovenia

Grupa E: Ungaria, Portugalia, Croaţia

Grupa F: Polonia, Suedia, Anglia

Grupa G: Rusia, Luxemburg, Grecia

Grupa H: Olanda, Franţa, Turcia

Ultimele Știri

Related news