marți, decembrie 6, 2022

Doi MIGRANȚI găsiți MORȚI și un rănit cu cuțitul înfipt în abdomen, pe o câmpie de lângă comuna Șagu!

 

Doi morți a căror cetățenie nu o cunoaștem încă, și un rănit (cu cuțitul înfipt în abdomen) au găsit polițiștii  de frontieră – rezultat al unei răfuieli dintre migranții care tranzitează ilegal frontiera pe la granița cu Ungaria, venind din țările musulmane în drum spre Vestul Europei.

Evenimentul s-a petrecut ieri, 11 decembrie, pe o câmpie de lângă comuna Șagu și pare a fi „ceea ce a mai rămas dintr-un măcel… probabil o răfuială între migranți și călăuza lor” – conform surselor noastre. „Omorul în grup” s-ar fi produs pe fondul unei „țepe” date de călăuzele care i-au păcălit.

De la locul faptei, legiștii au ridicat cadavrele și criminaliștii au cules probe, întocmindu-se un dosar pentru infracțiunea de omor calificat și altele – competența (inclusiv privind COMUNICAREA) fiind a Poliției de Frontieră.

Vom reveni îndată ce informația va fi făcută publică sub formă de comunicat oficial.

[ACTUALIZARE 1] – ORA 11.30

Cele trei victime sunt de origine afgană.

„A fost începută urmărirea penală pentru omor calificat și tentativă de omor. În funcție de câți autori vor fi găsiți, se poate schimba încadrarea juridică, deocamdată urmărirea penală a fost începută pentru cele două infracțiuni”, a declarat Ramona Lungu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

[ACTUALIZARE 2] – ora 19.00

Cadavrele celor doi afgani au fost ridicate şi transportate la Medicina Legală pentru a se stabili cauza morţii, pe corpurile victimelor fiind găsite numeroase răni provocate prin înjunghiere. Al treilea migrant, care ar fi făcut parte din acelaşi grup şi a alertat autorităţile cu privire la atac, a fost operat şi este internat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

Purtătorul de cuvânt al SCJU, Simina Roz: „Un bărbat de origine afgană a ajuns la spitalul nostru cu plăgi multiple prin înjunghiere. Acesta a fost operat de urgenţă de către medicii chirurgi de gardă, iar în momentul de faţă este conştient, în stare stabilă şi se află sub supraveghere medicală pe Secţia Chirurgie.”

Anchetatorii îl vor audia pe martorul supravieţuitor şi urmează să-i identifice pe agresori.

(Foto cu caracter sugestiv)

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news