marți, martie 28, 2023

Doi polițiști din Sebiș sunt trimiși în judecată pentru că au vândut lemne confiscate și au furat peste o tonă de motorină din centrala Postului

 

[COMUNICAT DE PRESĂ – PARCEHTUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL ARAD]

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad,  prin rechizitoriul din data 09.11.2015, au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor (1) Ignat Simion Ioan, (2) Romănescu Dumitru şi (3) Oneţ Sorin  pentru  săvârşirea  infracţiunilor de (1) efectuare de operaţiuni financiare cu acte de comerţ incompatibile cu funcţia, abuz în serviciu, complicitate la delapidare,  precum şi fals în declaraţii, (2) de delapidare şi (3) mărturie mincinoasă.

Din  probatoriul  administrat în cauză  a rezultat că: inculpatul Ignat Simion Ioan, în perioada octombrie 2015- aprilie 2016, a exercitat acte de comerţ cu material lemnos, acte incompatibile cu funcţia deţinută, de agent şef principal în cadrul Poliţiei oraşului Sebiş.

Totodată inculpatul, la data de 03.10.2015, a prelungit cu încălcarea dispoziţiilor legale un aviz de însoţire primar expirat, sustrăgând de la confiscare o cantitate de lemn şi transportată cu autovehiculul pe care îl deţinea şi pe care putut-o astfel comercializa în interes propriu.

S-a mai reţinut că inculpatul, în perioada noeimbrie 2015-februarie 2016, a ajutat pe inculpatul Romănescu Dumitru, gestionarul motorinei primite pentru funcţionarea centralei termice a poliţiei oraşului Sebiş, la sustragerea unei cantităţi totale de 500 litri de motorină.

De asemenea, inculpatul nu a evidenţiat în declaraţia de avere aferentă anului 2015 veniturile realizate din acte de comerţ şi nici deţinerea a două camionete utilizate pentru transportul de material lemnos.

În sarcina inculpatului Romănescu Dumitru, agent şef principal la Poliţia oraşului Sebiş s-a reţinut că, în calitate de gestionar al combustibilului primit pentru funcţionarea centralei termice a Poliţiei oraşului Sebiş, a sustras cu ajutorul inculpatului Ignat Simion Ioan sau de unul singur 600 litri motorină în perioada noiembrie 2015-martie 2016.

În sarcina inculpatului Oneţ Sorin  s-a reţinut că, fiind audiat ca martor în cauza de faţă a făcut afirmaţii mincinoase cu privire la împrejurări esenţiale la soluţionarea dosarului.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Judecătoriei Arad.

Facem precizarea că trimiterea  în  judecată  este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă  principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Ultimele Știri

Related news