duminică, ianuarie 29, 2023

Doliu în Episcopia Aradului. S-a stins părintele-protopop al Lipovei, Ioan Jidoi…

Părintele-protopop Ioan Jidoi a încetat din viață în noaptea de joi spre vineri, în urma unui stop cardio-respirator, la vârsta de 62 de ani. 

Parohia Radna, Protopopiatul Lipova, preoții din Episcopia Aradului, enoriașii creștin-ortodocși și toți cei care l-au cunoscut pe părintele-protopop Ioan Jidoi sunt cu ochii în lacrimi la aflarea tulburătoarei vești că cel care a păstorit vreme de 39 de ani sufletele credincioșilor de pe Valea Mureșului a încetat din viață.

Preotul Ioan Terentuț Jidoi s-a născut în data de 18 mai, 1955, în satul Slatina de Criș, comuna Dezna, și a absolvit Seminarul Teologic de la Caransebeș și Facultatea de Teologie din Sibiu.

A slujit la Parohiile Chelmac și Radna de la începutul preoției și până ce și-a dat ultima suflare.

În anul 2014 a fost întronat ca Protopop al Lipovei. A făcut-o cu cinste, punând suflet în fiecare lucrare pe care a întreprins-o, fiind un Om al Bisericii în toată puterea Cuvântului.

A îndrumat o mulțime de preoți tineri înspre misiunea căruia i s-a dedicat cu toate puterile, a lăsat în urmă lucruri frumoase, iar dispariția sa prematură a lăsat un gol de neumplut în sufletele celor care l-au avut aproape.

Cei care doresc să depună un ultim omagiu la catafalcul celui care a fost Părintele Jidoi o pot face la Biserica din Radna, unde este depus trupul său neînsuflețit.

Înmormântarea va alea loc duminică. Prohodul va începe la ora 11.30, la Biserica din Radna, iar procesiunea de înhumare va avea loc la ora 16.00 la Cimitirul Eternitatea, din Arad.

Articol asociat:

Conducătorii Bisericii Ortodoxe arădene, demnitarii locali, mii de oameni care l-au iubit şi respectat l-au condus pe Părintele-protopop al Lipovei, Ioan Jidoi, pe ultimul drum pământesc

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news

7 COMENTARII

  1. Dumnezeu să-l ierte! Odihneasca-se in pace!
    Prima oară l-am cunoscut la nunta mea. Un om bun!

  2. Dumnezeu sa il ierte si sa-l odihnească! A fost ca un tată pentru multi dintre noi,eu unul pot zice ca am crescut sub îndrumarea lui. Prea devreme…..

  3. Un adevărat slujitor al altarului lui Dumnezeu! Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească în pace!

Comentariile sunt închise.