joi, martie 30, 2023

Domnul Goe a ajuns primar

 

 

Dacă ar mai fi trăit, Caragiale s-ar fi declarat surclasat grav de realitatea politico-socială românească și probabil și-ar fi dat foc la toate manuscrisele. Domnul Goe, care era plimbat cu trenul la București, ‘ca să nu mai rămâie repetent și anul acesta’, s-a făcut băiat mare. Și cum nu prea era mare lucru de capu’ lui, mam’ mare, mamițica și tanti Mița l-au făcut politician.

Și uite-așa a ajuns domnul Goe primar și în poziția de a evalua CV-uri pentru directorii de școli:

Edilul a recunoscut că nu i-a dat profesoarei un punct, aşa cum metodologia îi cerea, pentru faptul că are diplomă de masterat, ci doar 0,25. “Nu i-am punctat diploma de masterat pentru că nu şi l-a făcut la timp, ci la bătrâneţe. O diplomă adevărată e aia pe care îi scrie numele de fată, nu numele de femeie măritată”

Adică nu dă punctajul pe care îl cere metodologia gândită de niște unii poate mai în temă, notează cum vrea el, că știe el mai bine ce și cum e cu studiile. Singura tentativă de CV a Ioan Man, primarul PSD al comunei Finiș, județul Bihor, peste care am reușit să dau pe internet, e de pe când era viceprimar și e doldora de studii, diplome și distincții:

(citește mai departe)

 

Ultimele Știri

Related news