SPORTURI

Dorit de Chiajna și CFR, abia ieșit dintr-un juniorat excepțional, fundașul lateral Răzvan Ivan a semnat cu UTA

 

Fundașul lateral Răzvan Ivan (19 ani) a fost aproape de a semna în această pauză competițională cu Concordia Chiajna, însă oferta prim-divizionarei a fost considerată insuficientă de către gruparea din Cetatea Marii Uniri. Pe fir a intrat și „U” Cluj, dar cea mai insistentă s-a dovedit „Bătrâna Doamnă” care s-a înțeles cu clubul albaiulian. Unirea Alba Iulia a solicitat Concordiei Chiajna suma de 50.000 de euro, ilfovenii au oferit numai 35.000 de euro, însă, în cele din urmă, conform unor surse autorizate, transferul la Arad s-a făcut pentru aproximativ 12.500 de euro.

„UTA este un club mare cu tradiție, mulți suporteri și mă bucură că interesul lor pentru mine. Sper să dau tot ce este mai bun și să pun umărul la promovarea în Liga 1”, a declarat Răzvan Ivan care este așteptat cel târziu luni la Arad. În ceea ce privește cluburile, negocierile sunt încheiate, mai rămâne doar ca fotbalistul să-și pună semnătura pe contractul oferit, lucru ce pare o formalitate, jucătorul dorind să facă pasul spre eșaloanele superioare, mai ales că la Alba Iulia situația este tulbure din punct de vedere financiar. Juniorul Răzvan Ivan se dovedește o investiție prolifică pentru divizionara terță Unirea Alba Iulia, vânzarea sa acoperind o parte din restanțele accumulate în tur. Echipa din Cetatea Marii Uniri a investit în fotbalistul în vârstă de 19 ani suma de aproximativ 7000 de lei, reprezentând indemnizația de formare datorată clubului Viitorul Argeș „Alexandru Duminică”.

Ivan, a debutat în acest sezon la nivelul seniorilor și poate acoperi două posturi în defensivă: flancul drept și zona centrală. Acesta a strâns 30 de jocuri internaționale în „tricolor”, la diverse generații ale României a fost dorit de FC Argeș sau CFR CLUJ II cu care s-a și pregătit.

Cosmin Gherman, 26 ianuarie 2019 9:00