Acasă OPINII Dosarul „Bombonica lui Dragnea”… ooo, dar avem și noi pe plan local...

Dosarul „Bombonica lui Dragnea”… ooo, dar avem și noi pe plan local cât să dăm de lucru la toate parchetele!

0

 

Dosarul Bombonica Prodan se poate regăsi  în sute de alte cazuri, pe tot teritoriul României. Știrea zilei de 22. 03. 2018 a fost  cea referitoare la audierea lui Dragnea  de la ICCJ în dosarul  în care este inculpat  alături de fosta sa soție, Bombonica Prodan.  Este vorba despre angajarea fictivă  a două persoane la Direcția pentru Asistență Socială și Ocrotirea Copilului Teleorman, condusă de Bombonica Prodan care, în realitate, lucrau la Organizația Județeană a PSD condusă de Liviu Dragnea.

Prejudiciul  de câteva sute de mii de lei a fost deja achitat parțial chiar de fosta soție a lui Dragnea, fapt  interpretat ca o recunoaștere a vinovăției. Se pare că toata lumea din  Alexandria și Teleleorman  era la curent cu acest lucru. Singurul care nu are niciun amestec în această tărășenie  este însuși Dragnea. Așteptăm cu toții verdictul instanței care, dată fiind  evoluția cazului, este destul de previzibil.

Ceea ce surprinde în acest caz nu este atât banalitatea faptului cât mai ales ipocrizia  generalizată în raport cu asemenea practici. Sunt convins că în fiecare județ din România  vom găsi persoane care lucrează pentru partidul aflat la putere, angajate la instituțiii  locale sau societăți comerciale  din subordinea Consiliilor locale sau județene. Din păcate, aceste lucruri sunt trecute cu vederea… inclusiv de opoziția care  nu face dacât să spere ca odată ajunsă la putere va beneficia de aceleași avantaje. Se știe că și  pe plan local presa este de obicei aservită puterii iar jurnalismul de investigație este la un nivel foarte scăzut.

De curiozitate, deși am ceritudinea faptului că mulți dintre cititori le cunosc deja, mă lansez în a exemplifica prin cazuri concrete chiar  de la  noi din Arad, cazuri pe care și eu le-am tratat la timpul respectiv cu o indiferență condamnabilă, pe care mi-o asum în aceste momente.

Înainte de anul 2004, probabil prin 2002-2003, organizația județeană Arad a PDL s-a pricopsit cu un personaj venit de la fostul PNTCD, pe numele lui Ovidiu Marian căruia i s-a acordat funcția de vicepreședinte. Domnul vicepreședinte a fost angajat pe un post bine retribuit la CET Arad, companie în subordinea Consiliului Județean Arad. Colegii domnului Ovidiu Marian  au afirmat, în repetate rânduri, că acesta  desfășura activitate la partid și nu la CET de unde încasa lunar o sumă frumușică. Ironia sorții  a făcut ca  domnul Ovidiu Marian. după ce a devenit senator, să părăsească paridul care i-a oferit atâtea avantaje. În prezent acesta și-a găsit locul pe care, spun unii,  l-a meritat dintotdeauna și anume –  Penitenciarul.

Nu putem să uităm nici faptul că, la Compania de Apă Arad, societate din subordinea Consiliului Județean Arad au fost angajați în anumite perioade de timp, fostul Președinte al Consiliului Județean, Dan Ivan și actualul Președinte Iustin Cionca. Nu cunosc în ce măsura  aceștia au lucrat efectiv pentru Compania de Apă sau pentru partid, dar  sistemul funcționează  și dacă există un minim de interes.

Lista de exemple din zona noastră  ar putea continua la nesfărșit și am putea descoperi multe alte cazuri de acest gen.

La nivelul întregii țări  avem sute de asemenea exemple, pentru că modelul a fost generalizat și utilizat de toate partidele aflate la putere, Din păcate la noi se lucrează selectiv, numai atunci când există anumite interese, cum este și cazul lui Dragnea. Dar o abordare sistemică a acestui fenomen și a altor asemenea metode de fraudare a banului public ar putea  conduce cu adevărat la combaterea corupției generalizate din societatea noastră. Dar, din nefericire, circul din zilele noastre, în mijlocul căruia se afla DNA, legile Justiției și modificările Codului Penal și de Procedură Penală, nu  poate conduce la nimic bun msau la vreo schimbare pozitivă.

 

Exit mobile version