duminică, februarie 5, 2023

Două nulități ies (vorba vine) din politică, pe ușa dedicată „dinozaurilor care și-au făcut treaba pentru partid”: la Curtea de Conturi, pe salarii cvadruple față de ale mediei „muritorilor”… pentru că MERITĂ!

 

Două nulități-sadea, care dacă n-ar fi existat în peisajul politic contemporan nu le-ar fi dus absolut nimeni lipsa, „părăsesc scena și intră în culise” pe ușa dedicată celor din „garda a doua a puterii” – la Curtea de Conturi – unde posturile sunt pe viață, salariile – uriașe…  și unde altă treabă n-ai decât să-ți controlezi dușmanul… vis: Claudia Boghicevici, de pe poziția de vicepreședinte al Consiuliului Județean Arad și Levente Akos Horvath, de pe cea de director adjunct al AJOFM Arad.

Claudia Boghicevici, blonda din spatele multor porcării politico-financiare de nivel local, dar cu ecou la centru,

vrea… și mai în spate demult – încă de la „umilitoarea” sa plasare „în spate la Cionca, imediat după Ando” (ca să vorbim direct în argoul CJA).
„Curtea de Conturi a scos la concurs 31 de posturi de de auditor public extern – profil economic – pentru structura Centrală. Concurența a fost mare: 6 candidați pe un loc. Nu mai puțin de 187 de persoane din întreaga țară s-au luptat pentru tentantele posturi. Claudia Boghicevici s-a clasat pe locul 9, obținând media 9,16 (9,10 la proba scrisă și 9,23 la interviu). Este un rezultat onorant care îi asigură Claudiei Boghicevici un loc de muncă pe care și l-a dorit foarte, foarte mult” – cum remarcă și jurnalista căruia i s-a lăudat cu asta la modul public. Deci nu „foarte” – ci „foarte, foarte mult” și-a dorit Claudia Boghicevici acest loc de muncă -, un produs politic exclusiv „marca Băse”, care și-a făcut studiile la „Jurnalism”, la Goldiș, și-a început cariera ca educatoare la o grădiniță din Bujac și, într-un cincinal, a ajuns Ministrul Muncii (ce-i drept, în niciuna dintre demnități n-a rezistat mai mult de trei luni!). „O să pun de o parte politica. În momentul în care voi fi chemată să semnez contractul, îmi depun demisia din funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean” – aproape că jură „biata de ea”! 

Levente Akos Horvath – „subprefect în doi mandate”, în al cărui CV politicul inundă administrația și invers 

–  „Adică în perioada politică a acumulat experiență profesională”, vorba cuiva, este ocupantul unuia dintre cele două posturi de de auditor public la Camera de Conturi Arad pe care Structura Centrală a Curții de Conturi a României le-a scos la (sanchi) concurs. Fostul subprefect inutil în două administrații care n-au lăsat nicio urmă vizibilă câtă vreme au trecut, în prezent director adjunct în retragere la anonima și anodina AJOFM Arad, cunoscut în medii restrânse drept „ăla care-ți dă perversa chiar dacă nu te cunoaște”, va asigura, astfel, protecția partidului său mic, dar iute, d.p.d.v. al reglării de conturi… cum ar veni.
De rermarcat „micul amănut că” ec. Carmen Lucuța, manager al Spitalului Județean și care toată viața ei s-a ocupat cu „problema conturilor” (chiar dacă tot ca „sarcină pe linie de partid”) a fost declarată respinsă la acest „concurs” pe un post dintotdeauna conoscut ca „loc-de-veci-recompensă al dinozaurilor din partide”.

Ultimele Știri

Related news

3 COMENTARII

  1. Isi ia si protejatii cu ea,la plecare?Intreb pentru un prieten!Cate abuzuri,pe bani publici,se mai fac in tara asta?E capabila sa ne prezinte un raport al activitatii sale?Stie sa-l faca?Ca angajari dupa bunul plac a tot facut(ca doar nu le plateste dumneaei lefurile)?Mai au bani aradenii sa suporte angajarile mojice ale susnumitei?

  2. Felicitari autorului articolului pt ca atinge acest subiect. De atlfel, articolul ar trebui sa se numeasca ,,Actualitatea Romaneasca”,cazul astora doi fiind de fapt o banalitate in Romania.

  3. Concursul organizat de Curtea de Conturi a fost realizat in asa fel incat doar cei protejati politic sa obtina respectivele posturi.
    Poate cineva investigheaza cum s-a desfasurat concursul si va observa ca la nivelul intregii tari au obtinut posturile doar cei cu sustinere politica. Este strigator la cer !!!!
    Nici la Curtea de Conturi de cand la conducere a fost inscaunat dl. Busuioc(mana dreapa a lui Dragnea) precum si un vicepresedinte deasemeni sustinut politic examenele nu se desfasoara corect.
    Aviz DNA….ar fi o investigatie pe cinste !!!!!!

Comentariile sunt închise.