marți, noiembrie 29, 2022

„Două programe naționale importante pentru tinerii și familiile la început de drum”

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Mihai Fifor: Două programe naționale importante pentru tinerii și familiile la început de drum

Programele „Student lnvest” şi „Family Start”, incluse în pachetul „Sprijin pentru România”, inițiat de PSD, au început să prindă contur și a fost publicat în Monitorul Oficial regulamentul celor două programe de creditare cu garanția statului și dobândă subvenționată.
Ele se derulează împreună cu Fondul Român de Contragarantare.

Din acest moment, băncile se vor putea înscrie în program, iar tinerii sunt așteptați să acceseze aceste credite. 

„Prin programele Student lnvest şi Family Start vor putea fi accesa credite garantate de stat în proporție de 80% și cu dobânzi subvenționate. Tinerii vor achita la final tot atât cât au împrumutat. În plus, sumele vor putea fi rambursate în maximum 10 ani. 

Fiecare student poate obține un credit de până la 50.000 de lei pentru plata taxelor școlare, a chiriei pe durata studiilor sau pentru achiziția de cărți. 

În programul Family Start, suma maximă care poate fi împrumutată este de 75.000 de lei și poate fi folosită pentru evenimentele importante ale unei familii, cum ar fi nunta sau botezul unui nou-născut, educația și creșterea copiilor sau chiar achitarea avansului pentru o mașină de familie, cu 7 locuri.”, afirmă președintele PSD Arad, deputatul Mihai Fifor.

Biroul de Presă al PSD Arad

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news