miercuri, octombrie 5, 2022

DSP declară mincinos în numele tău ca să te poată băga în carantină și la domiciliu nu te caută nici dracu

 

Măsura carantinării celor care revin în România nevaccinați, din zone așa-zis roșii din pix, cu test PCR-Negativ la purtător, este una dintre mai imbecile măsuri. Nu mai are rost s-o comentăm, oricum nu ajută la nimic, puține instanțe au curaj s-o înlăture, deci o respectăm. Asta nu înseamnă că ne-o asumăm și că n-o combatem, cel puțin din perspectiva parcursului procedural și formal care este unul la fel de imbecil.

Așadar, după experiența din 11 august noaptea la intrarea în România când ne-am simțit ca cei mai așteptați infractori care trebuia să fie de mult săltați, am decis să urmărim parcursul crescendo al prostiei birocratice, măcar de dragul documentării jurnalistice.

N-am fost lăsați să ieșim din aeroport până nu am semnat cel mai cretin formular, conceput de retarzi pentru retarzi, gata bifat cu „14 zile carantină”. Acest formular:

Am întrebat de ce trebuie să completăm încă un formular dacă am completat unul online, înainte de îmbarcare și am primit cod QR? „Autoritatea” de după tejghea a răspuns că „trebuie semnat să avem semnătura voastră, cel online se actualizează abia după 24 de ore”. Am întrebat ce se întâmplă dacă nu completăm formularul fizic și căcatul cu epoleți a avut ocazia să se manifeste: „nu-l semnați, nu vă las să treceți!”. Minunat, zic, dar cu testul PCR Negativ ce facem? Că avem câte două fiecare, făcute în decurs de 7 zile,  toate negative și suntem perfect sănătoși.

Test PCR la plecare:

 

Test PCR la sosire:

„Nu-i treaba noastră, nu semnați nu puteți părăsi aeroportul”. Și l-am semnat ca oile, mai aveam varianta live-șoșocească dar nu mai aveam niciunul baterie la telefon și nici chef de asemenea mizerii. Am întrebat ce urmează să facem, care sunt pașii și ni s-a spus să așteptăm sms pe telefon.

După câteva ore am primit SMS:

Și fiind atât de grav infectați, am așteptat să vină DSP-ul și doctorii la ușă, să vadă dacă avem ceva simptome, să ne testeze, să-și facă treaba până la capăt și să caute dovezi medicale care să susțină măsura. Nimic. După încă o zi ( în 12 august), prin email, numai unul dintre noi a primit Decizia de confirmare a carantinării, celuilalt nici până acum (17 august – 6 zile de când s-a instituit măsura) nu i-a fost transmisă și stă în carantină în baza unui SMS. Nici măcar nu ai ce contesta…

Decizia de Confirmare a carantinării e la fel de abuzivă ca și comportamentul celor de la punctul de trecere al frontierei din aeroport. Mai mult, cineva își permite să menționeze un acord explicit, în numele meu, prin care „sunt de acord cu măsura, înțeleg caracterul preventiv privind răspândirea unei boli infectocontagioase cu risc iminent de transmitere comunitară și nu consider că prin aceasta îmi este afectat dreptul la libertate”.

 

Nu, nu sunt de acord! Pentru că având două rezultate negative la testare nu există caracterul preventiv privind răspândirea unei boli infectocontagioase cu risc iminent de transmitere comunitară din simplul motiv că nu am boala, nu am ce să răspândescȘi, din acest banal și logic motiv, consider că prin aceasta îmi este afectat pe deplin dreptul la libertate.

E a șasea zi de carantină și nu ne-a căutat nici dracu. Nici la telefon, nici la domiciliu

deși, dacă o autoritate a dispus o măsură ar trebui să o și susțină cu probe. De ce nu vine DSP să ne testeze la domiciliu dacă susține că „răspândim virusul”? De ce nu dovedește că „suntem infectați”? Pentru că i se permite abuzul. Dacă ieșim din casă și avem ghinionul să fim opriți în trafic, de exemplu, de „organe”, așa-i că avem și dosar penal pentru „zădărnicirea combaterii răspândirii păcii” și că abia așteaptă?

Între timp, Ministerul Sănătății trimite emailuri prin care îmi reamintește că, pe banii mei, am făcut un test PCR la Synevo care e și NEGATIV dar să respect măsurile de prevenție:

 

Băi, „autoritate”, nu mai bine îmi spui ce teste mi-ai făcut tu ca să ai temei pentru decizia de a mă băga în carantină? Eu am insistat că am teste negative (două în 7 zile) și te-ai șters cu ele undeva…

Acest episod confirmă, o dată în plus, că România e țara în care numai proștii respectă legea. Ferice de cei care n-o fac…

 

Articol asociat:

CARANTINA ca pedeapsă a căcaților cu pix și servietă pentru că ai îndrăznit să te întorci sănătos din PARADIS

 

Ultimele Știri

Related news