SPORTURI

Dubla lui Buhăcianu a descătușat meciul. UTA – Dunărea Călărași 3 – 0, în primul meci al sezonului 2019 – 2020

 

UTA – Dunărea Călărași 3 – 0 (1 – 0)

UTA a început azi noul sezon cu un meci pe teren propriu în compania celor de la Dunărea Călărași în fața  2500 de spectatori prezenți pe stadionul Motorul pe o vreme închisă. UTA nu a reușit să rezolve actele atacantului Kallayla . Meci disputat în prima jumătate de oră sub semnul echilibrului. Așa cum se întâmplă în astfel de jocuri ocaziile sunt puține. Elevii lui Laszlo Balint nu au finalizat pe poartă două ocazii, excepție făcând șutul lui Micușescu din minutul 15, reținut de portar. Oaspeții au avut o mare ocazie în minutul 24, Bawab a scăpat spre poartă la limita jocului singur cu portarul, a tras dar Iacob a respins cu piciorul. Două minute mai târziu, Honciu preia frumos la 17 metri, trage cu stângul puțin pe lângă bara din stânga lui Iacob. Minutul 40, intercepție a lui Melinte, combină cu Cipri Rus acesta din urmă a tras de la 22 de metri a reținut portarul austriac al oaspeților. UTA a acceptat să reacționeze pe contre Buhăcianu a reluat o minge în cros de la 13 metri reținută de portarul oaspeților.

UTA a început perfect repriza secundă înscriind la prima ocazie pe fondul unei greșeli a portarului Krell. După golul doi UTA și-a făcut mult mai ușor meciul. În minutul 58. Buhăcianu a încercat un lob respins cu dificulatate de porarul oaspeților. Ritmul jocului a mai scăzut. Minutul 69. Onciu trage pe jos, fără probleme pentru Florin Iacob. UTA și-a făcut meciul ușor după golul doi din debutul părții secunde, Dunărea nu a avut nici o ocazie în această parte secundă. În minutul 79 Șutul lui Gliga de la 20 de metri a fost respins în față apoi mingea a fost prinsă. Florin Ioacob a mai reținut o minge sub bară și a avut o intervenție bună la șutul centrare a lui Bawab în minutul 84. Miculescu a jucat tot meciul a avut un șut la vinclu pe final, iar după joc a plecat spre București pentru jocurile de verificare ale lotului reprezentativ Under 19. Din această rundă s-au jucat pănă acum două jocuri în afară de acesta, ambele încheiate cu 2 – 0. Cu acest scor UTA a trecut pe primul loc cel puțin pentru câteva ore, în plus UTA a arătat bine fizic făcând presing până în final. În runda următoare, UTA va evolua la Petrolul.

Așa s-a marcat

 Minutul 31, Bustea vine între Mutu și Săbăngeanu și reia cu capul centrarea lui Tomozei, 1 – 0.

Minutul 46, Centrare Tomozei pe colțul lung, Rus a trimis în bară cu concursul portarului advers care nu intervine, din bară mingea a ricoșat la Buhăcianu care a pus piciorul stâng din careul mic, 2 – 0.

Minutul 70, Buhăcanu s-a demarcat și a înscris cu un șut din 16 metri pe colțul scurt, 3 – 0.

UTA: Fl. Iacob – Tomozei, Melinte, Fl. Ilie, Stancu – Hrezdac, Lorenzi – Buhăcianu, Miculescu, Bustea – Rus.

Au mai evoluat: Pușcaș, Ursu, Rusu, Isac. Antrenor: Laszlo Balint.

Călărași: Krell – Săbăngeanu, Al. Mutu, A. Lopez, Mendy – Honciu, M. Dias – Gliga, Marrone, Bawab – B. Rusu.  Au mai evoluat: Raiciu, Oltay, Măgureanu. Antrenor: Cristi Pustai.

Arbitri: Rareș Vidican (Satu Mare) – Ferencz Tunyogi (Zalău), Răzvan Soponar (Baia Mare). Rezervă: Marius Chioran (Cluj).

Observatori FRF: Dan Jiga (Bistrița), Daniel Sabou (Zalău).

https://www.uta-arad.ro/stiri/declaratie-laszlo-balint-dupa-victoria-uta-ei-3-0-contra-echipei-dunarea-calarasi/4634?fbclid=IwAR0hjlRdCeFl5ZBu2ATIWdL159dm2qzRxTYRM3S_94XpbwUj0LPhHdUuz1M

 

Cosmin Gherman, 3 august 2019 4:30