„Dume” marca Falcă: monumentul pe care nu l-a văzut nimeni este pe cale de a fi amplasat… oriunde… numai scandal să iasă!

 

Absent de o perioadă bună din viața socială și scos, de propriul său partid, pe ușa din spate, pentru loseri, la fel ca „prietenul” său Coldea din SRI, Gheorghe Falcă s-a consultat… cu cine se consultă el, sau a pompat din puțul gândirii proprii, un nou scandal – cel al amplasării monumentului Marii Uniri… undeva. Alaltăieri a scos din bască o Hotărâre CLM din 2014, cică, prin care consilierii locali ar fi aprobat un studiu de fezabilitate privind amplasarea monstruozității artistice în Piața Catedralei… document pe care, însă, nu l-a prezentat nici el, nici altcineva… plusând cu zvonul „Lidl în locul pieței” – o știre, de fapt, falsă, dar un bau-bau menit să provoace un show cu ecou, așa încât lumea să-și amintească de existența lui Gheorghe Falcă.
Imediat ce a apărut… unde trebuia să apară, știrea a fost replicată chiar de Primărie și deturnată de același Gheorghe Falcă înspre… spațiul de pe care s-a demolat fosta fabrică de textile Tricoul Roșu… adică un plan cu caracter pozitiv… pentru că… Falcă – idee, și ea, utopică și off-topică, atâta timp cât edilul-șef e la faza de pure discuții privind cumpărarea acelui areal de către municipalitate – nimic concret, mai ales în ceea ce-i privește pe proprietari!
Deloc de lăsat la o parte „amănuntul” că pseudo-monumetul Marii Uniri, semi-realizat de semi-artistul Florin Codre, nu a fost văzut, practic, în realitate, de nimeni… de fiecare dată când este pomenit, folosindu-se niște poze din China, luate de pe Google, în care… poate, lejer, să fie vorba despre o regie simplă a unor omuleți care vor să tragă-n piept Statul Român, cu banii lui cu tot. „Consiliul Local a aprobat în fiecare an un buget de aproximativ 3.000.000 de lei, dar banii nu au fost cheltuiți pentru că nu exista garanția că la finalul lucrărilor artistul Florin Codre va apărea cu monumentul, având în vedere că acesta era în proces cu Ministerul Culturii” – scria chiar aradon în august, anul trecut.

Ni-l și imaginăm pe Florin Codre apărând cu monumentul, la un moment dat… prin 2027, în giratoriul de la Podgoria și, scoțându-l tacticos din rucsac, ca orbii „Turnul Eifel” și minioni luminoși prin restaurante, întrebând: „cumpărați pentru a ajuta niște oameni necăjiți?”

 

Loading

Facebook Comments Box

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.
I accept the Privacy Policy