POLITICE

După ce ne-a păcălit cu DD CHIM, Călin Bibarț surprinde din nou: propune TAXE SPECIALE NOI pentru arădeni

 

Chiar dacă s-ar putea găsi o scuză în faptul că aceste taxe nu sunt aplicabile tuturor contribuabililor ci doar celor care solicită verificarea anumitor documentații sau eliberarea anumitor avize și autorizații, tot nu poate trece neobservat faptul că, în perioade tulburi, se găsește prilej de împovărare a cetățeanului. Și, chiar dacă erau valoric la 1 leu, tot nu era momentul să se facă o asemenea propunere.

Deci, nu putem ști ce planuri de dezvoltare urbană are primăria Arad sau Călin Bibarț, dar ce știm cu siguranță este că are nevoie de bani. Și, dacă oricum anul 2020 este unul negru pentru sănătatea, economia și speranța oricărui cetățean, de ce să nu nu-l „ajute” cu un șut de pe marginea prăpastiei? Nu se putea găsi un moment mai prielnic de introdus taxe speciale la bugetul local decât acum când lumea are atenția focusată pe criza de sănătate și habar nu are dacă, din 15 mai, va mai avea locul de muncă la care să se-ntoarcă și, dacă-l va avea, oricum veniturile vor fi la limita subzistenței. La nivel local, Călin Bibarț nu putea rata o asemenea oportunitate și s-a gândit că niște taxe speciale ( unele noi)  ne vor face să trecem mai ușor perioada interdicțiilor. Justificarea scopului introducerii acestor taxe este nu numai aberantă în context ci e chiar imbecilă:„veniturile obținute din încasarea acestor taxe speciale vor fi utilizate pentru achiziționarea de dotări, materiale și servicii, precum și instruirea profesională a funcționarilor din cadrul aparatului administrativ” corespunzător domeniului pentru care se achită.  Cum majoritatea în Consiliul Local Municipal e deținută de PNL, acest proiect de hotărâre are toate șansele de a fi votat în şedinţa din 30 aprilie. Taxele propuse sunt:

1.Taxa specială aferentă verificării documentației depuse în vederea obținerii Acordului privind racordul la rețelele tehnico-edilitare, în cuantum de 100 lei pentru anul 2020;

2.Taxa specială aferentă verificării documentației depuse în vederea obținerii Autorizației privind racordul la rețelele tehnico -edilitare, în cuantum de 100 lei pentru anul 2020;

3.Taxa specială aferentă verificării documentației depuse în vederea obținerii Avizului de intervenție, în cuantum de 100 lei pentru anul 2020;

4.Taxa specială pentru eliberarea Certificatului de agrement, în cuantum de 100 lei pentru anul 2020;

5.Taxa specială pentru obținerea avizelor de la deținătorii de utilități, în cuantum de 10 lei + taxa avizatorului pentru anul 2020.

Taxele speciale prevăzute mai sus se datorează de către solicitanții acordurilor, avizelor și autorizațiilor emise, se achită anticipat, odată cu depunerea documentațiilor, la casieriile Primăriei Municipiului Arad, iar PROIECTUL DE HOTĂRÂRE care urmează a fi votat vineri, 30 aprilie în puteți citi integral în GALERIA FOTO ATAȘATĂ ARTICOLULUI.

***

Senatorul PSD Arad Mihai Fifor a reacționat (deocamdată) printr-un  COMUNICAT DE PRESĂ:

Mihai Fifor: „ Arădenii au nevoie de măsuri reale de sprijin, nu de noi taxe și impozite“

 

„Cu un cinism și cu o ipocrizie greu de înțeles și, mai ales, de explicat, ceva cum numai lui Falcă îi reușea, Primăria Arad îi execută pe arădeni, într-un mod sumbru, propunând pentru ședința de pe 30 aprilie, introducerea a trei noi taxe la nivel de municipiu. În vremuri de un dramatism aparte, Călin Bibarț continuă opera maestrului sau Falcă, băgând adânc mâna în buzunarele cetățenilor. Urechile PNL Arad sunt complet surde la suferințele arădenilor, la recesiunea profundă pe care o înregistrează mediul economic local, cu precădere micii întreprinzători, care resimt cel mai puternic consecințele stării de urgență. Nu numai că, la începutul perioadei de criză, Bibart și consilierii PNL au respins fără să stea pe gânduri Proiectul PSD prin care ceream suspendarea plăților de taxe, timp de 6 luni, către bugetul local pentru cei industria HoReCa, acum însă PNL Arad merge mai departe și instituie 3 noi taxe locale.

Inutil de precizat că primăria are resurse uriașe, care derivă din taxele și impozitele și așa enorme pe care le plătesc arădenii, unele dintre cele mai mari din țară, că să mai aibă nevoie de noi biruri. Dar, deh, vine campania electorală și e nevoie de bani! Prin ceea ce fac în aceste zile, Bibarț și liberalii arădeni demonstrează că zilele de groază ale erei Falcă sunt departe de a apune, iar ideile sale de a distruge tot ce este curat și moral în oraș, se regăsesc în toate acțiunile discipolilor săi.

Este evident că niciunul dintre consilierii municipali PSD nu vor vota această inițiativa PNL, menită să pună și mai mare presiune pe umerii arădenilor, în zile în care Aradul ține locul al treilea în țară la număr de îmbolnăviri cu Covid-19. Arădenii au nevoie de măsuri reale de sprijin, nu de noi taxe și impozite. Asta nu înțelege Bibarț, asta nu înțeleg Falcă și Cionca, autorii morali ai dezastrului de la Arad”, declară senatorul PSD Arad Mihai Fifor.

Biroul de Presă al PSD Arad

 

Critic Arad, 28 aprilie 2020 5:04

taxe-speciale-6taxe-speciale-5taxe-speciale-4taxe-speciale-3taxe-speciale-2taxe-speciale-1

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/criticar/public_html/wp-includes/functions.php on line 3783