SPORTURI

După dubla de aseară, Adrian Petre e dorit de Gigi Becali

 

Naționala de tineret a obținut aseară prima victorie în preliminariile Campionatului European din acestă stagiune, meci disputat la  Ploiești. Arădeanul Adrian Petre a intrat pe lista de transferuri a FCSB-ului după „dubla” reușită în meciul disputat de România U21 cu Ucraina U21, scor 3-0, în Grupa 8 din preliminariile Campionatului European 2021. Meciul a fost mai complicat decât o arată scorul, victoria s-a conturat pe final în fața echipei reprezentative ce a fost campioana mondiala la U 20. Adi Petre jucătorul ce evoluează în Danemarca a intrat în joc în minutul 77 și a desfăcut în două rânduri apărarea oaspeților. La un minut după ce a intrat pe teren Petre a adus liniștea antrenorului Mirel Rădoi, dublând avantajul după scorul deschis de Olimpiu Moruțan.  Narcis Răducan susține că fotbalistul rămâne o variantă pentru vicecampioana României, dar va ajunge sub comanda lui Bogdan Argeș Vintilă dacă prețul o să fie pe placul lui Gigi Becali. Adrian Petre se află sub contract cu Esbjerg fB, formație la care a ajuns pe 1 iulie 2017 și cu care mai are contract până pe 30 iunie 2021. Fotbalistul în vârstă de 21 de ani a fost pe lista lui Gigi Becali și înainte să plece la Esbjerg, în 2017, când juca pentru UTA , iar în iunie 2019 i s-a cerut 3.000.000 de euro pentru el. Pe terenul din Ploiești au mai fost ex arădenii Chindriș, Oaidă și Denis Man. Dacă va ajunge la echipa finanțată de Gigi Becali, Adi Petre va face pereche în atac cu Denis Man.  Adrian Petre a jucat în 40 de partide pentru UTA și a înscris 31 de goluri, suma de transfer a fost atunci 500 de mii de euro, o sumă record pentru gruparea arădeană și pentru liga secundă de fotbal de la noi din țară. La începutul acestei luni arădeanul a fost ales să apară  pe coperta celebrului joc FIFA 20 în Danemarca.

România are în continuare o grupă de calificare complicată, cu Finlanda pe primul loc cu 7 puncte, Danemarca pe locul secund cu 6 puncte, România e pe trei cu tot atâtea puncte, Ucraina e pe locul patru la egalitate de puncte cu țara noastră.

Un număr de 16 echipe vor evolua la Campionatul European din 2021. Acolo vor ajunge direct echipele care vor câștiga cele 9 grupe, dar și cel mai bun loc 2. Celelalte 8 echipe naționale care se vor clasa pe locurile secunde vor juca un baraj în dublă manșă, astfel că alte patru selecționate vor obține calificarea. În sfârșit, țările gazdă, Ungaria și Slovenia, sunt calificate direct.

Cosmin Gherman, 11 octombrie 2019 6:16