ȘTIRI

E ca și cum după ce-ai murit, ți-au făcut rost de tomograf: Bibarț a cumpărat SCANER de COPACI după ce Falcă aproape i-a terminat de TĂIAT… „deoarece îmi doresc un oraș verde și frumos”!

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Primăria Municipiului Arad a achiziționat un tomograf cu ajutorul căruia se vor scana copacii pentru a identifica defectele existente în interiorul acestora.

Tomograful realizează 3 tipuri de scanări, și anume, o scanare sonică, una electrică și una dimensională. În urma acestor scanări un soft specializat realizează structura copacului, indicând defectele constatate. În urma acestor măsurători se va determina gradul de sănătate interioară a copacului la momentul scanării și, totodată, va proiecta o evoluție în timp a defectelor existente.

Aparatul a costat 157.000  lei aprox 28.000 euro fără tva.

La ora actuală, aparatul este cel mai performant existent pe piață și cel mai important lucru este că folosește o metoda de determinare non-invazivă, determinările realizându-se fără a afecta integritatea copacilor.

Am decis să achiziționăm acest aparat pentru a avea o imagine cât mai clară și justificată privind starea de sănătate a copacilor din orașul nostru, deoarece îmi doresc un oraș verde și frumos”, a declarat primarul Municipiului Arad, Călin Bibarț.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Arad

JUSTIFICAREA TITLULUI: 

Redegenerare urbană 2.0 Dacă aș vrea să distrug un oraș, aș incepe prin a tăia copacii din orașul respectiv.Lasă-i in…

Publicată de Arpi Nistor pe Luni, 12 august 2019

Critic Arad, 13 august 2019 6:42

scaner_copaci-5scaner_copaci-4scaner_copaci-3scaner_copaci-2scaner_copaci-1