marți, octombrie 4, 2022

Echipa de fotbal a avocaților din Arad, locul 5 la prima participare la „EUROLAWYERS”

 

 

În perioada 7-11 iunie 2017, la Maribor – Slovenia, s-a desfășurat ediția a 7-a a „Eurolawyers” (Campionatul european de fotbal dedicat avocaților) sub egida Corporate Sport Organization, entitate condusă de un avocat din Marsilia, domnul Vincent PINATEL.

Echipa avocaților din Arad s-a înscris în competiție la secțiunea „Five”, respectiv pe teren redus (4+1), regulamentul permițând ca din lotul de maxim 10 jucători să facă parte avocați din cel mult 4 barouri și doi studenți la drept, cu vârsta de peste 22 ani, iar, ca excepție, doi profesioniști ai dreptului non-avocați, cu vârsta de peste 30 de ani (magistrați, procurori, executori judecătorești, notari sau consilieri juridici). Lotul echipei „THEMIS” Arad a fost format din: Vasile Moldovan – portar, Baroul Maramureș; Dan Iovănaș – căpitanul echipei; Romului Gherman – al doilea „căpitan”; Cătălin Berar, Dumitru Creciun, Lucian Sabin Nae și Cristian Dobre, ultimii doi studenți la drept.

A.S Themis a fost repartizată în grupa B, alături de echipele: Alania – Rusia, Ordem Barcelos – Portugalia (vicecampioana mondială din 2016), Kiev – Ucraina (cea mai puternica echipă în opinia tuturor) și Budapesta.

În prima zi a competiției au fost programate trei jocuri. Din păcate, primul meci a înregistrat și prima înfrângere, cu Alania, scor 9-3. A fost debutul, și acomodarea cu stilul de joc (4+1). Meciul al doilea l-au abordat mult mai bine cu echipa din Portugala, însă aceștia s-au impus cu 4-1, după un joc în care adversarii, care au recunoscut că doar zeița ”Fortuna” i-a ajutat să câștige.

Ultimul meci al zilei a fost împotriva vecinilor maghiari din Budapesta, pe care i-au invins fără emoții, cu 6-4.

În a doua zi a competiției, Themis a dat piept cu cea mai puternică echipa a turneului, Kiev. Surpriză pentru toată lumea, au învins cu 3-2, de fiecare dată conducând cu (1-0, 2-1, 3-2). La finalul jocului, avocații din Ucraina au fost atât de supărați, încât au refuzat să facă fotografia de grup tradițională.

Urmare acestor rezultate, Themis a acumulat în grupă 6 puncte, clasată pe locul 4, care ne-a dat posibilitatea să evolueze în continuare pentru clasarea pe locurile 5-7, în compania echipelor Sankt Petersburg și din nou Alania.

Fiind deja intrați în formă, au învins ambele echipe ruse (2-0 cu Petersburg și 4-2 cu Alania, cei care în primul joc le-au administrat ”usturătorul” 9-3)…așa…ca o răzbunare.

Așadar, la prima participare, avocații arădeni au ocupat un onorabil și meritat loc 5.

Având în vedere evoluția echipei atât pe teren cât și la momentele de socializare cu colegii avocați europeni, THEMIS a fost nominalizată la Gala premiilor între primele trei echipe pentru trofeul „Fair-Play”.

A fost o competiție între colegii de breaslă, care s-a finalizat cu largi aprecieri din partea organizatorilor și a partenerilor de competiție, legând prietenii cu colegii avocați din Ungaria, Rusia, Portugalia, primind invitații din partea acestora pentru viitoare întâlniri și meciuri de fotbal amicale.

Marcatorii echipei: Nae Lucian – 6 goluri, Creciun Dumitru și Gherman Romulus – câte 4; Dobre Cristian și Berar Călin – câte 2; Dan Iovănaș – 1.

Ecourile participării echipei A.S. Themis la acest turneu european au făcut ca Baroul Satu Mare să îî invite pe colegii arădeni, în ziua de 24 iunie, la turneul de fotbal organizat de acesta, cu ocazia „Zilele Avocaților”, unde vor participa alături de 8 echipe ale unor Barouri din vestul țării, și două barouri din Ungaria.

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news