Este doliu în numeroasa și bogata Familie MICLI, iar înmormântarea lui Ionel va rămâne în „folclorul local” drept cel mai spectaculos EVENIMENT FUNERAR pe care l-a văzut Aradul în ultimele decenii

 

KING PLAZA se numește clădirea de pe strada Andrei Șaguna, nr. 121

(cunoscută în folclorul local ca „aia ca de pe bancnota de 100 de lei), a fost construită cu scopul de a fi un „HOTEL de inspirație barocă” (conform capului familiei) – și tot așa se numește societatea comercială pe care a condus-o (pe niște cifre de afaceri amețitoare pentru un „om de rând” – VEZI  AICI) arădeanul Ionel Pleșca… iar BOGĂȚIA – în sensul cel mai propriu al acestei calități (adică aur, bani cash, mașini și utilaje, terenuri și relații) – este în apanajul familiei Micli cam de pe când s-a inventat „Aradul postbelic”.

În zona etniei rome, cei din familia Micli, cel puțin în județul Arad, sunt un fel de „regi ai banilor”… lideri de necontestat („pe probe, nu vrăjeli” – vorba oricui știe cum stă treaba) și, de peste 50 de ani, fără întreruperi semnificative, colaborează deopotrivă cu instituțiile statului și cu „șmecherii orașului” la cel mai înalt nivel, nefiind implicați în dosare penale.

Sâmbătă s-a stins din viață, la vârsta de doar 53 de ani, Ionel a` lu` Micli –

unul dintre cei doi „prinți moștenitori” ai celui care a fost „Marele Micli”, în urma unor complicații pulmonare care, conform fratelui său Andriș Pleșca, „au pornit de la o bronșită netratată peste care a năvălit COVID-ul.

A fost tratat la Timișoara, de doctorul Musta, vreme de două săptămâni, iar acolo a fost intubat. Când avea 70% din plămâni afectați de boală, l-am dus cu avionul în Ungaria și, de acolo, la o clinică de lângă Viena. Din păcate, nici acolo nu s-a mai putut face nimic – deși COVIDUL îi trecuse.”

Mai jos, detaliile privind înmormântarea (care va avea loc vineri, de la ora 14.00, în cimitirul „Pomenirea”) și instantanee filmate, cu acordul familiei, în prima și a doua zi de priveghi
prilej cu care au venit, din mai toate țările de pe mapamond (în special din Australia și SUA, iar o enumerare integrală ar umple mai multe ecrane) membri familiei și sute de prieteni și colaboratori.

…………………………………………………

[ACTUALIZARE] – vineri, 18 iunie, 2021

Aproximativ 1000 de oameni l-au condus pe ultimul drum pe Ionel Pleșca – rude și prieteni, cei mai mulți veniți de departe (Australia, SUA, Germania cei mai mulți) – de la reședința familiei de pe Andrei Șaguna, nr. 121 până la cimitirul Pomenirea, unde a fost înhumat.

Transmitem și noi condoleanțe familiei îndurerate.
Dumnezeu să-l odihnească în pace…

Facebook Comments Box
Despre Critic Arad Articolele 6545
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.
I accept the Privacy Policy