ȘTIRI

Este OBLIGATORIE MASCA și PE STRADĂ. Comunele Livada și Vârfurile intră în CARANTINĂ

 

[COMUNICAT]

Informare de presă privind Hotărârile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență cu numerele 68, 69 și 70, adoptate în ședința din 03.11.2020

Hotărârea nr. 68 stabilește felul restricțiilor care se aplică în fiecare unitate-administrativ teritorială, în funcție de prevederile HG nr. 856/2020 și de incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 la o mie de locuitori, comunicată de Direcția de Sănătate Publică a Județului Arad. În preambulul hotărârii se regăsesc modificările intervenite față de ultima hotărâre CJSU, nr. 67 din data de 30 octombrie, iar în anexă se regăsește intervalul restricțiilor aferente pentru fiecare unitate administrativ-teritorială. Există U.A.T.-uri pentru care la sfârștiul zilei expiră perioada de 14 zile în care s-a aplicat un set de restricții, iar în funcție de incidența înregistrată astăzi s-a stabilit prelungirea acelorași restricții sau aplicarea unora de nivel superior ori inferior. De asemenea, există U.A.T.-uri unde astăzi se înregistrează o incidență dintr-o categorie superioară celei existente zilele trecute, iar în acele cazuri se aplică restricțiile aferente categoriei superioare începând de mâine, 04.11.2020, pentru o perioadă de 14 zile.

Ca elemente de noutate față de ultima hotărâre a CJSU (nr. 67 din 30.10.2020), prin Hotărârea nr. 68 a CJSU Arad se stabilesc următoarele:

 

 

 

Hotărârea nr. 69 a CJSU Arad aprobă măsura de carantinare zonală propusă de Direcția de Sănătate Publică a Județului Arad, pentru o perioadă de 14 zile, pentru unitățile administrativ-teritoriale Livada și Vârfurile, cu toate satele aparținătoare. Măsura carantinării comunelor Livada și Vârfurile va fi instituită prin Ordin al Comandantului Acțiunii, Președintele Departamentului pentru Situații de Urgență, Secretar de Stat Raed Arafat, care va cuprinde data și ora implementării măsurii de carantină precum și măsurile ce vor fi aplicate.

Hotărârea nr. 70 a CJSU Arad este similară celor luate în ședințele anterioare și prevede scenariul de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ din Județul Arad, în funcție de rata incidenței COVID-19 și de alte situații particulare care pot determina răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Instituția Prefectului Arad

 

 

Critic Arad, 3 noiembrie 2020 10:09