ȘTIRI

Eveniment nefericit în noaptea de Sfântul Nicolae: a luat FOC ANEXA Bisericii Ortodoxe din GALȘA [FOTO]

 

Trapeza-anexă la Biserica Ortodoxă din satul Galșa, în care se aflau multe icoane, biblioteca parohiei, centralele termice și veșmintele preoțești, între altele, a luat foc azi-noapte.

Aproape tot ce se afla în recent renovata anexă – cărțile, veșmintele și centralele – a ars chiar în noaptea de Sfântul Nicolae, dar incendiul, căruia nici măcar pompierii ISU nu i-au putut stabili exact cauza, nu a cuprins și biserica și nu a afectat icoanele de patrimoniu.

Preotul-paroh Lucian Trif, foarte afectat sufletește de acest eveniment care întristează viața comunității încearcă să transmită, totuși, partea pozitivă a situației: „Avem mare noroc că focul nu s-a extins la Sfânta Biserică și că icoanele de patrimoniu nu au fost afectate de incendiu. Nu știu cum să îmi explic acest eveniment, dar ni-l asumăm… așa cum le-am asumat și pe cele pozitive care s-au petrecut în parohia noastră!” îndeamnă părintele.

Și Biserica, și anexele sunt asigurate – aceasta însemnând acoperirea, în parte, a cheltuielilor cu  refacerea trapezei… exact în procentajul în care se poate extrage ceva pozitiv din această știre.

Critic Arad, 6 decembrie 2019 9:48

galsa-3galsa-1galsa-2