Front 7 ȘTIRI

FAKE NEWS PERICULOS care ZĂDĂRNICEȘTE COMBATEREA HAOSULUI transmis de însuși președintele Consiliului Județean: „De astăzi, la Arad funcționează TREI APARATE de testare Covid 19!” ÎN REALITATE și la ACEASTĂ ORĂ, la Arad se pot face maxim 100 de TESTE PE ZI!

 

«„Tămbălăul celor TREI APARATE DE TESTARE” s-a încheiat cu un armistițiu favorabil tuturor părților! Cionca: „Îmi doresc ca un număr cât mai mare de arădeni să fie testați”. AȘTEPTĂM REZULTATELE!» – acesta era să fie titlul acestei știri… dacă un telefon primit EXACT CÂND ȘI DE LA CINE TREBUIE nu ne umilea entuziasmul pacifist, punându-ne cu picioarele pe pământ.
Am făcut greșeala – a nu știu câta oară… dar promitem să nu mai repetăm asemenea gafe! – de a lua drept REAL NEWS statusul, like-urile și share-urile lui Iustin Cionca! 🤬

„De astăzi, la Arad funcționează trei aparate de testare Covid 19! La începutul săptămânii trecute a fost pus în funcțiune, la Direcția de Sănătate Publică, aparatul PCR cumpărat de către compania Vodafone. Celelalte două aparate, achiziționate cu sprijinul Clubului Lions, a Consiliului Județean Arad și a Guvernului României au fost amplasate în Laboratorul de Analize Medicale din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.
Astăzi 5 aprilie, s-au dat în lucru primele 22 de teste la aceste aparate.
Mulțumim Clubului Lions pentru sprijinul acordat în achiziționarea celui de-al treilea aparat de testare!
Îmi doresc ca un număr cât mai mare de arădeni să fie testați, să creștem și gradul de siguranță al cadrelor medicale. Vă doresc tuturor sănătate și nu uitați să vă protejați!”   

– ACEASTA ESTE ABERAȚIA PERICULOASĂ pe care Iustin Cionca a postat-o duminică, 5 aprilie, 2020, și pe care probabil că mai multe publicații i-au preluat-o ad-literam ca pe un comunicat de presă serios – mai ales că este însoțită de niște poze… nici ele deloc OK în ceea ce privește distanța de securitate între oameni prevăzută de ORDONANȚELE MILITARE NR. 1 – 7:

De astăzi, la Arad funcționează trei aparate de testare Covid 19! La începutul săptămânii trecute a fost pus în…

Publicată de Iustin Cionca pe Duminică, 5 aprilie 2020

 

Ei bine – PE DOVEDITELEA și pe PIERDUT LEGITIMITATEA de a mai POSTA PUBLIC pariind – în această „știre” sunt strecurate manipulator și intenționat, mai multe informații nu doar false, ci și periculoase pentru sănătatea publică.
Să le luăm frază cu frază și să le explicăm ca în dialogul lor Q&R: 

1. „De astăzi, la Arad funcționează trei aparate de testare Covid 19!”
Nu funcționează TREI APARATE – FUNCȚIONEAZĂ UNUL CUM TREBUIE, care poate să facă MAXIM 100 DE TESTE PE ZI, pe seturi de 48 de analize – din care cam 45 ies reale și durează . „Exact ca și testerul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, unde se făceau până miercurea care a trecut” – conform unei surse… infinit mai de încredere decât domnul Cionca. 
2. „La începutul săptămânii trecute a fost pus în funcțiune, la Direcția de Sănătate Publică, aparatul PCR cumpărat de către compania Vodafone.”
Așa e – acela este cel funcțional… dar atunci de ce vrei să îi iei analizatorul și să-l montezi la aparatul pe care îl consideri a fi al tău, „al Consiliului Județean Arad și al Guvernului României”?… așa cum probabil că ai aflat că am aflat. 
3. „Celelalte două aparate, achiziționate cu sprijinul Clubului Lions, a Consiliului Județean Arad și a Guvernului României au fost amplasate în Laboratorul de Analize Medicale din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.”
Asta e RĂSPÂNDIRE DE INFORMAȚIE PERICULOASĂ, șefu! Și noi știm unde se află aparatele de testare – și cel complet, și cele incomplete – dar am înțeles să nu alarmăm lumea, să nu dăm știri menite să alglomereze ZONELE ZERO ale SĂNĂTĂȚII PUBLICE – că AȘA NE ORDONAȚI VOI ÎN ORDONANȚE! Falptul că tu le faci publice adresele atrage după sine puhoaie de cetățeni dubioși, veniți din ZONE ROȘII, care dau buzna la aparatele de testare… se întâmplă asta de miercuri, de când zici… iar cadrele alea medicale au APELAT LA JANDARMI să le păzească de „furia maselor”!
4. „Astăzi 5 aprilie, s-au dat în lucru primele 22 de teste la aceste aparate.”
„S-au dat în lucru” nu înseamnă că SE FAC TESTE, dottore care ești tu, ci că testerul e funcțional, dar îi mai trebuie o listă întreagă de consumabile. Îl loc să dai știri false, mai bine făceai O LISTĂ CU CE AI NEVOIE EXACT – și se găsea cineva să-ți cumpere, ca să te lauzi tu după aia cu ele!
5. „Mulțumim Clubului Lions pentru sprijinul acordat în achiziționarea celui de-al treilea aparat de testare!”
Nu știm dacă și Clubul Lions îți mulțumește ție… dar specifică: acel aparat va fi complet după 27 aprilie, când îi sosesc toate componentele! Deocambată, au fost făcute cele 22 de TESTE DE PROBĂ – care demonstrează că aparatul e funcțional – nu funcționează!
6. „Îmi doresc ca un număr cât mai mare de arădeni să fie testați, să creștem și gradul de siguranță al cadrelor medicale.”
Cea mai gravă dintre toate dorințele pe care ți le-ai pus până acuma: mai faci un VAL DE DORITORI DE TESTE – de o să faci din sediul DSP un Lidl la care se dau tigăi gratis!
7. „Vă doresc tuturor sănătate și nu uitați să vă protejați!”
Singura chestie cu creier pe care ai spus-o, iar dacă rămâneai doar la asta, aveai like-uri și de la dușmani!

 

Articole asociate:

Noroc cu OAMENI CA EI! AU ÎNCEPUT testările și cu aparatul cumpărat de „LIONS Club Arad” – un VIASURE 48 Real Time PCR, cu 5 canale

În sfârșit, o VESTE BUNĂ: PCR-ul donat de Vodafone funcționează și, de miercuri până azi dimineață, au fost eliberate 169 de REZULTATE efectuate la cadre medicale, pacienți și contacți de-ai lor

TEORETIC, avem TREI aparate de testare PCR în Arad și MILIOANE DE EURO „alocate crizei”; PRACTIC avem NIȘTE CURVE POLITICE care își bat joc de NOI, de ELE ÎNSELE și de ditamai PANDEMIA: asta reiese din DECLARAȚIILE LOR!

Lucian Valeriu, 6 aprilie 2020 1:55

pcr3-5pcr3-4pcr3-3pcr3-2pcr3-1