POLITICE

Falcă se bagă din nou în seamă lăudându-se cu un proiect european vechi… de când nu era Florin Mariș șef la A.N.I.F

 

Sechele din izolare: Gheorghe Falcă, azi,  „definitivează amenajarea de irigații Păuliș Matca” – lucrare care a fost deja definitivată anul trecut și inaugurată de Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă, 2 noiembrie 2019: „ Am participat astăzi la inaugurarea stației de pompare de la Păuliș, județul Arad, una dintre amenajările de irigații care nu au funcționat mai bine de 20 de ani în țara noastră.

Stația, care beneficiază de 7 grupuri de pompe și un canal de 18 km de apă pentru irigat, deservește astăzi 400 de hectare. Ulterior, suprafața irigată va putea ajunge până la 2000 de hectare.

De acest proiect beneficiază atât organizațiile utilizatorilor de apă pentru irigații, dar și fermierii, care ne-au spus că sunt uluiți de faptul că programul de guvernare al PNL nu prevede continuarea programului național de reabilitare a acestor sisteme.

Deși există o nevoie acută de irigații în contextul schimbărilor climatice, PNL a decis să abandoneze un program vital producției agricole. Este pentru prima dată în ultimii 30 de ani când un guvern alege să ignore cu bună știință acest sector, deși consecințele pot fi nefaste pentru agricultura românească.”

Au trecut de atunci 8 luni… iar astăzi s-a trezit zmeul-europarlamentar să „ridice la fileu” numirea  pe ușa din spate a partidului pe care îl conducec în funcția de director al A.N.I.F. Arad a „consilierului-mecanic” Florin Mariș, și să trimită întregii prese de pe mapamond următoarea cugetare sub formă de

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Gheorghe Falcă, 03 iunie, 2020: „Realizăm investiții majore în agricultură pe fonduri europene”

„Astăzi Uniunea Europeană pune la dispoziție peste 20 miliarde de euro pentru agricultură, implicit pentru infrastructura de irigații. Ne propunem să atragem fonduri cât mai mari pentru zona noastră, a județului Arad.

Primul exemplu ar fi definitivarea amenajării de irigatii Pauliș Matca care deservește o suprafață de 3962 ha. Alimentarea cu apă se face din râul Mureș prin intermediul SP Pauliș  în canalele Matca pe o lungime de 7.5 km care este dirijată în  Ier pe o lungime de 5.1 km, iar apoi în CP2 pe 7.18 km.

Reabilitarea stației de pompare Păuliș este doar una dintre numeroasele proiecte pe care le avem în derulare pentru a ne atinge scopul de a dezvolta județul cu bani europeni. Principalul meu obiectiv în calitate de europarlamentar este să aduc în România cât mai multe fonduri europene necesare pentru proiectele de dezvoltare”, a declarat eurodeputatul Gheorghe Falcă

Departamentul de Comunicare al PNL Arad

Îi mulțumim și noi pentru implicare în acest proiect de maxim interes pentru arădeni, dar am vrea să știm „proiectul Baza Sportivă de pe strada Mărului cu piste de canotaj” , „pasajul din Micălaca”  și „Monumentul Marii Uniri”  când le definitivează?

Articol asociat:

Canalul MUREȘEL… nu va deveni navigabil – dar cu un BUGET ALOCAT de aproape 2 milioane de euro, se pot valoriza 12 kilometri de mizerie și mii de hectare din 7 localități

Critic Arad, 3 iunie 2020 10:01

VD_Paulis2VD_Paulis1VD_PaulisVD_Paulis3

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/criticar/public_html/wp-includes/functions.php on line 3783