Acasă ȘTIRI Falcă vrea să se „regenereze urban” cu 50 de milioane de euro,...

Falcă vrea să se „regenereze urban” cu 50 de milioane de euro, luați împrumut

0

 

Comunicat de presă – Primăria Municipiului Arad

Proiectul privind regererarea urbană a spaţiilor din zona blocurilor de locuinţe din mai multe cartiere din municipiul Arad va fi prezentat populației în lunile următoare. Prin acest proiect, care are o valoare estimată de 50 milioane de euro, municipalitatea dorește să modernizeze circulaţia auto și pietonală, dar şi de a asigura noi spaţii de recreere.

„Proiectul are ca obiectiv eliminarea disfuncționalităților existente în zonele de blocuri din Alfa, Confecţii, Micalaca, Vlaicu şi centru la nivelul circulației auto și pietonale, pentru asigurarea locurilor de parcare și amenajarea zonelor verzi, pentru amenajarea de spații de recreere și de joacă pentru copii“, se menționează într-o informare a Primăriei Arad. Investițiile vor fi realizate în cadrul unui acord de împrumut cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Acordul de împrumut va asigura finanțarea cu 20 milioane de euro a proiectului.

„Valoarea totală a acestor investiții programate pentru modernizarea cartierelor arădene este estimată de specialiști la 50 milioane de euro. Astăzi am analizat documentele pe care ni le-au predat proiectanții, am discutat cu ei în detaliu, pe planșe, intervențiile din fiecare zonă.

Săptămâna viitoare vom aproba în Consiliul Local contractul cu BERD, iar în lunile care urmează vom merge în cartiere să prezentăm cetățenilor lucrările de care vor beneficia în zona unde locuiesc în cadrul acestei mari investiții. Regenerarea urbană este proiectul care va aduce confort, funcționalitate și un cadru de viață mai plăcut pentru zecile de mii de arădeni care locuiesc în cartierele de blocuri construite înainte de 1989”, a declarat Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad.

Proiectul privind regenerarea urbană a spațiilor din zona blocurilor din cartierele Alfa, Faleza Mures, Confecții, Micălaca, Vlaicu și centru, inclusiv zona protejată a municipiului Arad, vizează îmbunătățirea cadrului de viață în municipiul Arad, prin redefinirea și modernizarea lucrărilor de urbanizare primară și secundară, în special în cartierele de blocuri construite în perioada comunistă.

În cadrul proiectului sunt definite șase mari zone pentru intervenție: cartierul Aurel Vlaicu, partea stângă, respectiv la dreaptă a arterei principale, Micălaca are trei zone (zona dintre Calea Lipovei și str. Voinicilor, zona 300, respectiv zona blocurilor 500-700), cartierul Alfa și zona centrală.

Foto: Gheorghe Falcă – Facebook

Exit mobile version