sâmbătă, mai 28, 2022

Falub spune că jucătorii UTA-ei sunt blocați mental înaintea meciului-cheie cu Dunărea Călărași

 

Dunărea Călărași este considerată cea mai în formă echipă din campionat care vine la Arad. „Întâlnim cea mai în formă echipă din liga secundă, una dintre cele mai valoroase, aşa că ne aşteaptă un meci foarte greu. Avem, însă, nevoie de puncte, trebuie neapărat să câştigăm, chiar dacă ne va fi tare greu. Trebuie să schimbăm sistemul de joc, să aducem mai mulţi jucători în careul advers, deoarece la Afumaţi nu ne-a ieşit nimic, nu am reuşit să recuperăm prea multe mingi şi să le ducem spre poarta lor. Nu am reuşit să punem probleme, nu am avut ocazii, aşa că e nevoie de ceva nou. Am lucrat fizic şi tactic săptămâna aceasta, băieţii au răspuns bine, sunt mulţumit, însă trebuie să ne deblocăm mental, e de părere Falub.

UTA a jucat un sitem 4-3-3 până la eliminarea lui Ciucă. Tehnicianul a mai precizat că, indiferent de sistemul de joc, echipa evoluează cu un singur vârf autentic. Trebuie un jucător de atac sau chiar doi (greu de adus) și este de preferat un român pentru că nu e nevoie de adaptare cunoaște regimul jucătorilor de aici, climă etc, „dar nu unul oarecare ci unul care să poată ajuta echipa, nu echipa pe el”. Perioada de transferări s-a încheiat pe 4 septembrie, așa că acum se mai pot aduce decât jucători liberi de contract. Strătilă și Prună absenți din motive medicale, iar Ciucă e suspendat. Filaret și Polgar au revenit în lot și a făcut ciclu de pregătire normal.
Tehnicianul arădean încearcă deblocarea jucătorilor inclusiv prin programarea jocului la ora 16, atunci când sunt așteptați și mai mulți spectatori în tribună. Starea gazonului este una bună la Șiria. Falub recunoaște că „atmosfera nu e cea mai fericită în vestiarul echipei, ca după orice schimbare de antrenor. Unii se bucură, alții regretă, atmosfera fiind legată, evident, și de rezultatele echipei.”

De partea ceaalaltă oaspeții acuză la rândul lor probleme de lot, dar poate fi o declarație strategică, des întâlnită. Timișoreanul Dan Alexa este considerat un bun motivator, cu gândul la meciurile UTA – Poli, iar oaspeții vin cu pretenții la meciul cu UTA.

Deplasarea la Şiria

Transportul tuturor spectatorilor tur-retur pe ruta Arad – Șiria – Arad este gratuit.
Autocarele vor pleca din fața fostei cofetării Mimoza, de la Podgoria, sâmbătă, începând cu ora 14:30. Ultimul autocar va pleca la ora 15:00.
Autocarele pentru întoarcerea la Arad vor pleca din fața stadionului de la Șiria. Primul va pleca la ora 18:00, iar ultimul la 18:15. Biletele sunt disponibile la stadionul „Otto Greffner”, începând cu ora 15:00.

Ultimele Știri

Related news