Acasă Recomandate Familia cu CINCI COPII căreia i-a luat foc gospodăria din Caporal Alexa...

Familia cu CINCI COPII căreia i-a luat foc gospodăria din Caporal Alexa din neglijența unui vecin nu cerșește ajutor – dar s-ar bucura să îl primească [FOTO]

Oamenii din localitate, prea slabi finaciar în fața acestei nenorociri ne-au rugat să facem cât mai cunoscut acest caz,, sperând că împreună vom putea să ajutăm această familie să doarmă din nou sub același  acoperiș.

0

O familie cu cinci copii din satul Caporal Alexa (administrativ aparținând de orașul Sântana) trece, din dimineața zilei de Miercuri, 23.03.2022 începând, printr-o încercare nemeritat de dură raportată la hărnicia și bunul simț de care a dat dovadă de când s-au mutat acolo. Capul familiei, un bărbat din județul Bistrița-Năsăud, stabilit acum vreo 15 ani în localitate, este acel gen de om care lucrează „în trei locuri deodată, 24 cu 7”, „două mâini drepte” și „un consătean foarte corect, care nu și-a făcut niciun dușman de când s-a mutat aici și pe care lumea îl admiră” – conform tuturor vecinilor. Soția sa lucrează (a lucrat, pentru că acum e nevoită să stea cu copiii) în Germania, iar toți banii pe care i-au făcut i-au investit în casă – „o gospodărie mare, frumoasă, la care s-a muncit enorm”.

ISU Arad – după consumarea „la cald” a nefericitului eveniment:

Detașamentului de pompieri Arad a intervenit în dimineața zilei de Miercuri, 23.03.2022, în jurul orei 10:30, în localitatea Caporal Alexa, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă.
La locul evenimentului au acționat 13 Subofițeri, 7 autospeciale de stingere, un echipaj SMURD, dar și forte și mijloace ale SVSU Sântana, SVSU Olari, SVSU Șiria  și SVSU Pâncota. 

În momentul sosirii echipajelor de intervenție, casa ardea generalizat, flăcările extinzându-se si la o anexă a casei vecine, existând posibilitatea de propagare la alte două case din apropiere.
Incendiul a fost localizat după aproximativ 30 de minute, fără a se extinde la alte proprietăți sau anexe.

Pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative, pompierii au acționat aproximativ  1 oră și 30 de minute.

În apropierea anexei care a luat foc, au fost descoperite 2 animalele decedate (porci).

Trei persoane (proprietarii casei și un vecin) au suferit atac de panică, echipajul SMURD acordându-le primul ajutor.

Au ars: casa in totalitate iar din anexă, 200 mp din acoperiș.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului: jar sau scântei. In speță, proprietarul casei a scos jarul din sobă, depozitându-l  lângă niște bidoane in care se afla combustibil, ceea ce a produs izbucnirea incendiului.

De fapt, proprietarul casei nu are nici cea mai mică vină – incendiul izbucnind de la o prostie comisă de vecin!

Probabil că cei de la ISU n-au mai avut timp să documenteze exact „capătul de știre” conform căreia „proprietarul casei a scos jarul din sobă”… de fapt, vecinul său, care avea o anexă / coteț de porci gard-în-gard cu păgubitul, a aruncat jarul aiurea, iar casa omului a ars ca o torță după ce scânteile au fost duse de vânt în locul deschis unde erau depozitate niște bidoane cu combustibil.

Acest amănunt nu schimbă, însă, cu nimic datele problemei… nici măcar juridic, întrucât chiar dacă se demonstrează că incendiul a fost produs din neglijența vecinului… singura avere a vecinului erau acei doi porci care au ars de vii.

Oamenii din localitate, prea slabi financiar ca să  gestioneze o asemenea nenorocire,  ne-au rugat să facem cât mai cunoscut acest caz,

sperând că împreună vom putea să ajutăm această familie să doarmă din nou sub același  acoperiș. Copiii sunt cazați la rude și prieteni, iar proprietarul casei muncește încontinuu la repararea casei și doarme acolo, într-o improvizație de cameră.

Cei care doresc să ajute această familie cu bani, materiale de construcții, mobilă, haine sau orice altceva care consideră că această familie ar avea nevoie sunt rugați să ia legătura cu Liviu Pamfiloiu, preotul parohiei Bisericii Ortodoxe „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din Caporal Alexa, sau direct cu familia – pe Facebook

…sau prin acest mod:

Exit mobile version