SPORTURI

Fără gol validat pe noul stadion din Arad

 


UTA  – Voluntari 0 – 0

UTA: Moldovan – Bustea, Benga, Ilie, Rumpoulakou – Albu, Roșu – Tescan, Ioniță, Buhăcianu – Morar. Au mai evoluat: Hora, Rusu, Melinte, Cipri Rus.

Voluntari: Rîmniceanu – Costin, Balaur, Armaş, Vlad – Căpăţînă, Miranda, Gheorghe – Eric, Al. I. Stoica, Grădinaru. Au mai evoluat: Mailat, Al. Ilie, Kocic.

Arbitru: Lucian Rusandu – Imre-Laszlo Bucsi (ambii din Sfântu Gheorghe) – Florin Păunescu (Râmnicu Vâlcea). Rezervă: George Găman (Craiova).

Observator FRF: Laszlo Sajtos (Sibiu).

Meciul a început cu un moment de reculegere în memoria victimelor făcute de Covid 19. Suporterii au scandat în jurul stadionului.

UTA a început meciul cu trei atacanți și un mijlocaș ofensiv în vreme ce echipa lui Mihai Teja artă mai slab decât cea din sezonul trecut, arădenii au mai multe soluții pe bancă. Elevii lui Balint au fost mai aproape de gol, Albu s-a simțit bine la mijlocul terenului, el a adus prima ocazie periculoasă a tras din întoarcere portarul a reușit să prindă

Vlad morar faultat de  Alexandru Vlad în minutul 16 în marginea careului. Șut de la distanță Albu în minutul 21 portarul a respins. Bustea a trecut frumos de Vlad dacă era faultat de acesta  ar fi fost cartonaș roșu.

Albu a reușit o cascadă de driblinguri în minutul 32 portarul era culcat, Ioniță a preluat și a tras peste poartă. Eroare a lui Armaș în minutul 36 șut Tescan portarul respinge gazdele înscriu din pozițe afară din joc prin Ioniță.

Ioniță la călcat pe Balauru pericol de eliminare pentru arădean arbitrul nu a beneficiat de avantajul reluărilor tv.

După pauză, Buhăcianu a rămas la cabine accidentat. În debutul părții secunde oaspeții au avut o ocazie în urma unei faze fixe, corner executat de Eric, reluare, periculoasă a lui Stoica.

Corner pentru UTA în minutul 55, executat de Morar deviere și apoi reluare cu capul a lui Florin Ilie în blocaj.

Cea mai mare ocazie a meciului în minutul 57 Simo Rumpoulakou a centrat excelent pentru Vlad Morar care aflt pe cadrul porții a reluat imprecis din careul mic.

În ultima jumătate de oră ritmul partidei a mai scăzut, UTA a lăsat spații mai mari și ilfovenii au contrat periculos pe flancul drept al apărării arădene unde Bustea a fost nevoit mai mereu să ajute în zona centrală.

Corner executat de Ion Gheorghe șut peste a lui Căpățână. În minutul 90+2 lovitură periculoasă din fața careului arădean în favoarea ilfovenilor, Căpățână a tras periculos a respins Moldovan.

Campionatul se întrerupe pentru acțiunea lotușui reprezentativ pentru ca apoi UTA să se deplaseze la Pitești meci contând pentru runda a treia a ligii întâi .

După cum am evoluat după minutul 65 când a pierdut din consistența jocului putem spune că am câștigat un punct. Nu am mai fost capabili să construim să împingem liniile de construcție. E o consecință că nu am fructificat  ocaziile create în cele 30 de minute de joc, apoi pe fondul schimbărilor cauzate de problemele fizice ale unor jucători. Ne au lipsit doi jucători  Tomozei și Ursu apoi accidentarea lui Buhăceanu am improvizat cu Hora apoi Cipri Rus am crezut că intră mai proaspăt. A fost un efort colectiv bun trebuie să reglăm multe aspecte în perioada de întrerupre a campionatului, sper să ne completăm lotul cu jucătorii pe care îi dorim. a precizat aseară după meci antrenorul Laszlo Balint

Cosmin Gherman, 29 august 2020 12:06