SPORTURI

FC Argeș adus întăriri cu câteva zile înainte de meciul cu UTA. Echipe probabile și abordarea antrenorului piteștenilor

 

Antrenorul echipei de fotbal FC Argeş, Ionuţ Badea, a declarat,  într-o conferinţă de presă, că este optimist înaintea partidei cu UTA Arad de astăzi, chiar dacă formaţia sa vine după două înfrângeri suferite cu FC Botoşani şi Gaz Metan Mediaş, în primele etape ale Ligii I.

„Meciul cu UTA este foarte important pentru noi prin prisma rezultatului, dar şi prin prisma jocului. Venim după două înfrângeri cu două echipe de play-off. Am încercat să facem mai mult decât pe finalul sezonului trecut, dar de reuşit, am reuşit destul de puţin. Aşa că vineri este un prilej pentru noi de a câştiga cele trei puncte. Suntem la un nivel bun în momentul de faţă, toţi am muncit, dar este important doar ce vom arăta vineri pe teren. Avem optimism şi pe bună dreptate pentru că la ultimul meci, cel de la Mediaş, am avut un penalty neacordat şi o primă jumătate de repriză foarte bună. Deci optimismul există pentru că în multe momente jocul nostru a funcţionat. E adevărat că nu am avut timp să omogenizăm echipa, pentru că nu a existat presezon. Dar asta nu e o scuză, e doar realitatea. Muncim zi de zi pentru a elimina aceste pase greşite care ţin nu de calitatea jucătorului, ci de omogenitate”, a afirmat tehnicianul conform Agerpres.

„Cei doi jucători veniţi acum, Sergio Marakis şi Cephas Malele, vor îmbunătăţi calitatea echipei. E important ca ei să se adapteze rapid. E important să jucăm bine împreună, să avem rezultate. Această pauză a fost binevenită, am mai pus la punct anumite lucruri”, a adăugat Ionuţ Badea.

Cephas Malele este un atacant congolez de 26 de ani, transferat de piteșteni de la Oliveirense, gruparea din liga a doua portugheză.

Romeo Sergio Marakis, portughez de 28 de ani, al doilea transfer realizat de piteșteni luni, evoluează pe postul de mijlocaș defensiv. Fotbalistul a ajuns sub comanda lui Ionuț Badea din liga a doua a țării natale, de la Cova Piedade.

Cephas Malele și Romeo Sergio Marakis au semnat cu FC Argeș un contract valabil un an, cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon.

Ionuț Badea și Laszlo Balint își cunosc foarte bine ideile tactice cei doi find prieteni. În ultima confruntare au remizat și prin jocul rezultatelor ambele echipe au făcut pasul spre prima ligă fotbalistică. Astăzi se nunță un meci cu miza de a nu pierde în fața unei nou promovate, relațiile de joc încă nu sunt bine sudate în ambele echipe astfel că putem sist l un joc destul de încâlcit cu puține goluri.

Echipe probabile:

FC Argeș: Croitoru – Mușat, Leca, Turda, Matei – Meza Coli, Prepeliță, – Matiș, Cozma, Deac – Mediop.

UTA: Moldovan – Rrumbullaku, Erico, Benga, Bustea – Morar, Albu, Roșu, Tescan – Hora, Ioniță.

Dacă la gazde nu sunt jucători indisponibili la UTA nu se poate conta pe Miculescu, Oroian, Hrezdai, iar incerți sunt Ursu, Tomozei, Buhăceanu.

Arbitri: Florin Andrei (Târgu Mureș) – Vasile Marinescu (București), Ferencz Tunyogi (Zalău). Observator: Irina Mîrț(București).

Foto: Telekomsport

Cosmin Gherman, 11 septembrie 2020 10:37