SPORTURI

FC Argeș – UTA 1 – 1 ( 0 – 1). Am pierdut două puncte, la capătul unui meci spectaculos, cu două goluri splendide

 

FC Argeș – UTA 1 – 1 ( 0 – 1)

FC Argeș: Croitoru – Tofan, Turda, Leca, Șerbănică – Șerban, Meza Colli – Mirică, Honciu, R. Grecu – Mediop. Au mai evoluat: Năstăsie, G. Deac, Malele

UTA: Moldovan – Bustea, Benga, Ilie, Roumpoulakou – Albu, Roșu – Tescan, Hora, Buhăcianu – C. Rus.  Au mai evoluat: Tomozei, A. Ioniță, Ursu.

Arbitri: Florin Andrei (Târgu Mureş) Vasile Marinescu (Bucureşti) – Ferencz Tunyogi (Zalău). Rezervă: George Găman (Craiova).

Observatori: Irina Mîrț, Ion Craiu (ambii Bucureşti)

Prima partidă a rundei, ambele echipe vor să găsească prima victorie în acest sezon, meci programat în runda a treia din Liga 1 la fotbal. Gazdele nici un punct nu au adunat dar înscriu pe teren propriu, iar la Mediaș au jucat bine pană a primit gol. Pentru echipa lui Badea, urmează două jocuri dificile cu FCSB și Craiova. Gazdele fac prima schimbare în mai puțin de un minut pentru a renunța la juniorul din teren. Gabi deac și Prepeliță nu sunt în echipa de start în vreme ce la UTA a intrat din primul minut Buhăceanu declarat incert. În minutul 18, Bustea a părăsit terenul accidentat și a intrat Tomozei. În minutul 25,  Benga presat de Grecu a trimis pe direcția portarului. Cu 15 minute înainte de pauză, atac dezvoltat de Tomozei, Tescan  a devit pentru Cipri Rus a cărui șuit puternic a trecut puțin alături. În replică în minutul următor Moldovan a scos de sub transversală șutul lui Grecu. Hora a reluat din foarfecă din careul mic, portarul a respins cu piciorul.  Rompoulakou centrează din stânga și UTA a cerut un penalty după un henț în careu a lui Tofan.

După pauză, Năstăsie a reluat puternic un șut pe colțul scurt respins de Moldovan, in minutul 56. UTA a aceptat dominarea gazdelor care nu și-a creat ocazii, Roșu i-a trimis o minge lui Buhăceanu care presat de Leca a reluat alături de poară. În minutele de prelungiri portarul Croitoru a respins lovitura liberă executată de Ioniță. La ultima fază a meciului o centrare a lui Ursu a fost deviată în transversală de un jucător piteștean. UTA a rămas fără victorie echipa remizelor în runda următoare la Arad vine echipa din Iași, iar apoi o deplasare la Dinamo.

Așa s-a marcat:

Minutul 10, șut de la 22 de metri în diagonală lângă bara din dreapta Bustea, după o aruncare de la margine executată de Rrumbullaku, mingea a ajuns la Hora și Cipri Rus care a trimis pentru autorul golului, 0 – 1.

Minutul 76, pasă în adâncime trimisă de Năstăsie și din unghi Malele  îl fentează pe Florin Ilie și înscrie pe lângă Moldovan cu un șut la colțul lung, 1 – 1.

Foto: www.gsp.ro

”Fotbalul te pedepsește când nu marchezi. Încercăm să luăm lucrurile pozitive din acest joc, îi felicit pe băieți pentru cum au interpretat strategia noastră. Din păcate, suferim încă destul de mult. Atunci când nu fructifici două-trei ocazii din patru-cinci create, ajungi să îți plîngi în pumni, cum se spune. Trebuie să învățăm din greșeli, să ținem capul sus. Din punctul meu de vedere, rezultatul de azi e un insucces, ne doream să câștigăm”, a punctat antrenorul utist Laszlo Balint, care i-a oferit încredere lui Vali Buhăcianu după ratarea mare din actul doi: ”Are calitate, sută la sută va redeveni golgeterul pe care îl știm”.

”Suntem într-o creștere, echipa progresează, chiar dacă nu la nivelul pe care mi l-aș dori. Facem pași spre consistență, din păcate, s-a văzut cum o greșeală la atacant și una la fundaș pot schimba tabela. Mergem mai departe, rămânem uniți, și, cu perseverență, vom încerca să devenim mai buni. Sunt convins că băieții vor înțelege unde am greșit acum, iar săptămîna viitoare vom bifa și prima victorie”, a adăugat după meci Gyuszi Balint

Cosmin Gherman, 11 septembrie 2020 8:35