marți, iulie 5, 2022

FCC Baschet Arad – la o treaptă în spatele liderului după victoria de la Brașov!

 

Olimpia CSU Braşov – FCC Baschet Arad 66-77 (19-20, 11-24, 14-19, 22-14)

După înfrângerea din fieful liderului trupa pregătită de Manuel Rodriguez şi Cristian Bondor nu s-a descurajat şi a reuşit  aseară, una dintre cele mai bune prestaţii din acest sezon. Chiar dacă se anunţa un duel dificil, “galben-albastrele” au controlat autoritar partida cu Olimpia CSU, iar scorul final putea să fie unul şi mai mare. FCC Baschet Arad s-a impus cu 77-66 în deplasarea de la Braşov şi trece pe poziţia secundă în clasamentul Ligii Naţionale. Gazdele au început mai bine partida si au condus în primele minute, dar avea să fie un simplu foc de paie.  Robinson a transformat o liberă şi a egalat situaţia (16-16 în minutul 8), ca mai apoi tot americanca să o ducă pentru prima dată în avantaj pe FCC: 16-18.

Graţie unor sferturi doi şi trei aproape perfecte, în care ofensiva arădeană a fost la înâlţime, medaliata cu bronz a campionatului precedent s-a desprins decisiv pe tabelă. Relaxarea arădencelor din ultima parte a făcut ca FCC Baschet Arad să se impună doar la 11 puncte distantă, scor 77-66.

Un succes important al sezonului pentru trupa arădeană, pe un teren unde vicecampioana României, CSM Satu Mare, a plecat învinsă. FCC a acumulat 14 puncte după finalul turului din grupa valorică A şi a urcat pe locul doi în clasament. Trebuie spus, însă, că sătmărencele au două partide  în minus faţă de arădence. Etapa viitoare, “galben-albastrele continuă seria deplasărilor cu un joc pe terenul marii rivale din Târgovişte (duminică, de la ora 18).

Braşov: Angela 21 puncte, Pesovic 14, Voica 13, Zubac 13, Williams 4 şi Al Ash Hab 1.

Arad: Webb 27, Robinson 15, Ardelean 10, Fodor 9, Karakasevic 6, Neagu 3, Pop 2, Ciotir 2, Akathiotou 2 şi Bartok 1.

Foto: Imagine din meciul de la Arad

Ultimele Știri

Related news