SPORTURI

FCC Baschet Arad țintește Cupa României și un loc pe podium în campionat! Urmează o perioadă încărcată

 

Odată cu startul fazei a doua de campionat în Liga Naţională de Baschet Feminin, au loc şi cele mai importante meciuri din actualul sezon. În etapa cu numărul patru din grupa valorică A, FCC Baschet Arad se deplasează pe terenul campioanei României, ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe. Duelul se va disputa sâmbătă, de la ora 19.00.

Cu ex-arădencele Givens, Mandache, Părău Godri şi Nagy în efectiv, gazdele pornesc din postură de favorite, dar nu trebuie uitat faptul că „galben-albastrelor” le-a convenit, de-a lungul timpului, postura de „outsidere”, din care au dat nu o dată lovitura în meciuri foarte importante. Va fi şi o bună repetiţie înaintea unei foarte probabile finale a Cupei României, între cele două echipe, care se va disputa la mijlocul acestei luni, tot în Sepsi Arena.

Înaintea acestei runde, covăsnencele conduc conduc în clasament cu 14 puncte, după un parcurs perfect, iar arădencele au 11 puncte și sunt pe poziția a treia. Luna februarie este o lună încărcată pentru arădence

Pe lângă întâlnirile obișnuite din campionat, au de disputat Final Four-ul Cupei României. Dacă vor obţine calificarea în ultimul act, elevele antrenate de Manuel Rodriguez şi Cristian Bondor vor avea de jucat şapte partide în nu mai puţin de 29 de zile. Totul se poate termina cu obţinerea unui nou trofeu după 5 ani.

Până la finalul lunii viitoare,  peste 4.370 de kilometri au de parcurs componentele FCC Baschet Arad în luna februarie. Din cele şapte dueluri, doar unul e programat în Sala Sporturilor„ Victoria.”

„Sâmbătă vom putea vedea care sunt diferenţele dintre noi şi campioana din Sfântu Gheorghe, în perspectiva unei eventuale întâlniri în finala Cupei României. Până la finalul turului de campionat, avem parte de meciuri de o importanţă deosebită pentru noi. Braşovul e o nucă tare şi o echipă periculoasă, mai ales pe teren propriu, drept dovadă stă şi ultima victorie împotriva mult mai valoroasei echipe din Satu Mare. Să nu uităm şi de duelul cu rivala noastră din ultimii 20 de ani, CSM Târgovişte. Măcar două din cele trei intâlniri dacă le vom câştiga, atunci putem fi siguri de minim locul 3, chiar cu şanse reale de a prinde locul doi în clasament înainte de play-off, au fost covintele preşedintelui clubului, Marcel Urban. După înfrângerea de la Satu Mare, arădencele au strâns rândurile și au obținut un succes de moral în etapa trecută de campionat pe teren propriu cu Universitatea Cluj, a fost 61-47.

Programul complet al echipei în următoarea lună:

Sâmbătă, 1 februarie, ora 19: ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe – FCC Baschet Arad

Miercuri, 5 februarie: Olimpia CSU Braşov – FCC Baschet Arad

Duminică, 9 februarie, ora 18: CSM Târgovişte – FCC Baschet Arad

Sâmbătă, 15 februarie: ACS KSE Târgu Secuiesc – FCC Baschet Arad.

 (semifinala Cupei României)Duminică, 16 februarie: Posibilă finală în Cupa României.

Sâmbătă, 22 februarie: FCC Baschet Arad – CSM Satu Mare

Sâmbătă, 29 februarie: Universitatea Cluj – FCC Baschet Arad

Foto: Andreea Vlase

Cosmin Gherman, 31 ianuarie 2020 11:54