luni, februarie 6, 2023

Federația Română de Handbal a înghețat sezonul competițional în prima ligă. După dezgheț, CRIȘUL Chișineu-Criș va  fi prezentă la turneul de PROMOVARE

 

Consiliul de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal a hotărât astăzi că sezonul 2019-2020, atât în Liga Florilor (feminin), cât şi în Liga Zimbrilor (masculin), să se încheie, ierarhiile rămânând cele din momentul întreruperii campionatului, informează Agerpres. Cele două formaţii aflate în fruntea clasamentelor, Dinamo Bucureşti, la masculin, şi SCM Râmnicu Vâlcea, la feminin, se aflau în momentul întreruperii sezonului pe primul loc, dar acestea nu vor primi titlul de campioane, potrivit site-urilor oficiale ale cluburilor.

În ceea ce priveşte Cupa României, meciurile rămase de disputat ar putea fi programate înaintea debutului sezonului viitor. SCM Râmnicu Vâlcea merge în Liga Campionilor, în timp ce CSM București va solicita un wild-card. În clasamentul primei ligi feminine de handbal din România, SCM Râmnicu Vâlcea și CSM București erau la egalitate de puncte, însî echipa finanțată de Primăria Capitalei avea un meci mai puțin disputat. Membrii Consiliului de Administraţie al FRH au decis în unanimitate să nu se retrogradeze din Ligile Naţionale în acest sezon. Au fost propuse mai multe modalități de a se promova din eșalonul secund pe prima ligă, dar în cele din urmă s-a ales varianta turneului cu 8 echipe.

Crișul Chișineu – Criș (foto),  ocupantă a locului întâi în Seria D, va  fi prezentă la turneul de promovare alături de alte 7 echipe, clasate pe primele două locuri în cele patru serii ale ligii secunde de handbal feminin. În primul meci Crișul va întâlni pe CS Activ Prahova Ploiești, clasată pe locul secund în seria C. Câștigătoarea dintre Neptun Constanţa și HCF Piatra Neamț va da piept cu învingătoarea dintre Crișul și Activ. Data desfășurării turneului se stabilește după ce echipele au dreptul să intre în sălile de sport.

Ultimele Știri

Related news